Ella_H -> RE: Povratak na posao (11.1.2010 1:23:47)
|
Poz drage mame...Citam vase price i place mi se... I ja se evo 2 mjeseca razmisljam da li da pocnem raditi kako cu sta cu vec toliko dugo nisam radila, iskusila sam svasta s prvim sincicem krenula ponovo na fakultet, pa pocela kao radit 4 sata pa sve otkacim i okrenem se svom djetetu...Posto sam bila i sad sam toliko dugo domacica a bila sam i mamica radnik mogu vam reci da nijedno nije lako srce boli nema sta..Ja sam uspjela ostati domacica jednostavno ekonomisala sam nisam si kupovala maice od 50-60$ najsladje i najljepse kao prije kao djevojka nego sam pocela cekati rasprodaju pa kupit i onu od 5$ hehe, smanjivala sam prohtjeve kuhala sam vise kuci nismo cesto isli van kao prije itd itd, rijesila sam se jednog auta i sta ti ja znam..Nekako evo funkcionisalo je do sad islo se i na odmore i sta ja znam...Medjutim kako je ova kriza velika sad svugdje u svjetu mamicama savjetujem ako vec imaju posao da ga cuvaju grozno je tesko je i srce boli ja sam vidjela sestru kako je beba napunila 2 mjeseca ona mora da radi niko te nepita mozes li ili hoces li, ako ti neces hoce neko drugi...Priroda zene je da bude majka i to je najnormalnija struka za nas, medjutim danas su vremena kada je tesko rastaviti izmedju polozaja majke ili polozaja tamo neke super zene koja nepostoji jer ti i kad dodjes s posla smorena, moras oko djeteta, ciscenja kuce, kuhanja itd ako neces kuhati pa morat ces barem sendvic napraviti umorna hehehe... A zamislite kako je meni bilo kad sam pocela raditi kao vjernica neki ti se cak i podsmjehuju kao wooow vidi ova je obrazovana pa te jos pitaju pricas li engleski, i iza ledja cujes komentare da se imigranti vrate u svoju zemlju..Lijepa nasa Bosna ponosna, kakva je takva je nasa je...Gadi mi se nekad sva nepravda ali tudje nije nikad ljepse nego tvoje...Eto to je bilo moje iskustvo, ali sad sam i ja jaca, starija i pametnija i borim se za sebe nesutim vise nikome.. Jedino ja znam sta je OK za mene i moju porodicu, i uvijek cu voljeti svoju djecu isto radila ja ili ne nekad jednostavno moras...
|
|
|
|