veeseelaa
|
IZVORNA PORUKA: žana o8 ja cu u januaru abd na posao, kada Žani bude 4 mjeseca. Ne smatram to lošim, jednostavno tako je, mora se raditi, i priuštiti svojoj bebi sve što treba. I ne bih se složila da joj ne treba ništa , jer joj trebaju pampers pelene, pampers vlažne maramioce, kremice za guzu, za lice, sapunčić,šampončić.... i to joj sve treba od prvog dana.A to sve košta, a pogotovo ko ne doji , pa mora kupovati AD mlijeko. Eh , pa ja to lijepo sračunam i skontam da mi mjesečno za Žanu treba oko 200,00 KM. I da budem iskrena , malo se i radujem poslu, jer ovako totalno otupih. I ne smatram da sam ili ću biti lošija majka ili da će mom dietetu nešto faliti. Ona će biti sa svojom bakom od 8 do 3, a mame eto u 3,i još u toku radnog vremena kad god zatreba , jer imam super šeficu.A zam i dosta "super mama" koje se nisu vratile na posao , jer "pobogu kako ostaviti dijete", a po vazdan su na kafi u komšiluku i sl. E ja to ne smatram kvalitetno provedenim vremenom sa svojim djetetom. I golubice u potpunosti te razumijem, jer da danas preživiš moraš biti žena od ministra ili da te zaboli dupe imala -neimala. A pogotovo u prosvjeti je jako teško dobiti posao,a djetete treba odhraniti ne samo sad nego i idućih 18 godina. Zato za tebe jedno veliko slažem se s tobom žana u potpunosti, ja da sam se morala vratiti na posao 20 dan nakon poroda ja bi se vratila al kako vrijeme više prolazi ja se pitam kako ću kad malenoj bude 11 mjeseci ostaviti je, sad mi teže nego da sam odmah počela raditi al raditi se mora.... i radi sebe i radi bebe.... što reče žana otupi, malo-malo pa na internet još ću počet po komšiluku hodati žena je sretnija i zadovoljnija kada radi, šta će kući?! u redu je deverat oko bebe al za bebu treba i zaraditi