MinaMM
|
Evo da se i ja javim sa svojom pricom o povratku na posao.... Proslog ponedjeljka sam se javila na posao i standardno- prvi dan ispijanje kafica, prepricavanje poroda , malo o bebi malo i oni da mi ispricaju o sebi i oko 12 kazu mi mars kuci sto je meni teskoooo palo . utorak - i belaj, nisu znali gdje da me smjeste nemaju kancelariju za mene, malo kao neorganizovano, ja ih iznenadila (a ja cula da mi se tako nesto sprema), i kazu idi kuci pa kad smislimo sta zovemo te . i tako prodje cijela sedmica. ponovo dodje ponedjeljak i ja na posao. ujutru kad sam odlazila, stala iznad bebijevog kreveta, njezno ga poljubila i otisla. nisam plakala. cijeli dan mi neka frka na poslu, jos uvijek nema mjesta za mene, ali kao zna se da cu biti u "toj" kancelariji. u iscekivanju stola, izdojim mlijeko za bebija, i opet cekanje do 5 a onda trk kuci. cim sam usla na vrata, se poceo smijati i lupkati nogicama i onda ide dojenje (iako je ruckio malo prije toga). prvo nisam mislila da ga dojim ali je tako ljut bio i vukao mi majcu da sam mu crkla od smijeha i podojila ga. mazuljak mali. kako je sedmica prolazila, tako je situacija na poslu bila bolja, sto je meni dalo vremena da mislim i na bebija i o tome koliko mi nedostaje. mama moja ga cuva, pa sam mirna. dobijam dnevni izvjestaj sta je sve radio, jeo, koliko se igrao, smijao, spavao... i kad sam krenula na posao smanjio mi je hranu . i to u utorak i srijedu, skoro nista nije jeo, tek kad dodjem kuci, i poceo mi opet dojiti cesto nocu. cetvrtak i petak je bilo malko bolje ali zato je u subotu i nedjelju htio samo da doji. mislim da mu je tesko pao rastanak pa se to odrazilo na jelo . ne odbacuje flasicu, samo manje jede. vidjecemo kako ce biti sutra. cim dodjem kuci odmah ide mazenje, dojenje i iganje. on mi je prva obaveza. MM (dusa moja ) pomaze koliko moze da mi ovo prodje sto lakse. nisam plakala, nije ni , nedostaje mi strasno, ali zato cim dodjem kuci maksimalno se igramo, mnogo bolje provodim vrijeme nego kad sam cijeli dan bila kuci (tjesim se ). sve u svemu, ovo je kad tad moralo poceti, zato stisnem zube i guram. Ljubim vas sve P.S. u medjuvremenu je napunio 5 mjeseci i poceo je brblja - majka ga voli najvise
16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav
|