RE: Sindrom respiratornog distresa (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Nedonoščad

Poruka

djenny -> RE: Sindrom respiratornog distresa (26.2.2012 13:54:37)

beba je imala krvarenje zbog nedostatka kisika pa zbog toga ima cistu.i mene je ta vjest pogodila kada su mi je saopstili.nemoj to da te puno brine,rece ti doktorica kada ponovo bude radila uz glave o kojem se stepenu krvarenja radi.obicno se ta krvarenja odnesu na motoricki razvoj dijeteta pa ces nakon izlalka malog iz bolnice morati raditi vjezbice sto nije nista strasno.mojoj djevojcici je sada sest mjeseci,stalno smo po kontorlama i svakodnevno se vjezbamo.

Rabi -> RE: Sindrom respiratornog distresa (26.2.2012 21:45:27)

IZVORNA PORUKA: vjera

Pozdrav,danas sam jako se zabrinula,stanje je stabilno,diše samostalno,hrani se i to je sve ok ali radili su UZV mozga i i bebi ima cistu.[sm=smiley19.gif]To me bacilo u očaj.

Cula sam za dijagnozu...Nemoj da se brines[sm=smiley1.gif]

Sve ce to biti aBd dobro, samo vjeruj u to! Nemoj da budes tuzna, ipak imas jednog velikog hrabrog momka koji to sve lavovski prolazi[sm=smiley1.gif]

Nadam se da ce biti jos nekih mamica sa slicnim iskustvima i pozitivnim ishodima!! Ljubim[sm=smiley27.gif][sm=smiley1.gif]

vjera -> RE: Sindrom respiratornog distresa (26.2.2012 21:58:08)

Smirila sam se malo,uglavnom oni to prate ,trenutno mu ne smeta.Sada nam ništa ne mogu reći,da li će ostati posljedice ili će se samo povući,moramo čekati i moliti Boga...

Rabi -> RE: Sindrom respiratornog distresa (26.2.2012 22:13:12)

Smirila sam se malo,uglavnom oni to prate ,trenutno mu ne smeta.Sada nam ništa ne mogu reći,da li će ostati posljedice ili će se samo povući,moramo čekati i moliti Boga...

VJERUJ da ce se povuci aBd[sm=smiley1.gif] MORAS!!!
Nece biti nikakvih poslijedica aBd...moras da molis Boga i da vjerujes samo u Njega da ce On pomoci tvome piletu i niko drugi!
Jesi li ga drzala u narucju ikako?

vjera -> RE: Sindrom respiratornog distresa (26.2.2012 22:27:04)

nisam,nažalost ne mogu dok ga potpuno ne odvoje od spravica raznih na koje je spojen..Vjerujem i molim ,aBd samo da nam dođe kući,živ i zdrav.Hvala Rabi...

Mya_81 RR -> RE: Sindrom respiratornog distresa (27.2.2012 11:26:05)

Vjera, jako mi je zao sto se sve to tako desava i sto ste kad ste pomislila da sve ide na bolje saznali vijest koja je tako utjecala na vas. Ipak se nadam da cete naci snage da izdrzite sve ovo i da ce uskoro vasa bebica biti spremna da dodje svojoj kucici [sm=smiley31.gif]

senka27 -> RE: Sindrom respiratornog distresa (29.2.2012 10:56:25)

Vjera pratim vas i molim Boga da sto prije kuci dodje

[sm=smiley31.gif]

vjera -> RE: Sindrom respiratornog distresa (2.3.2012 16:38:22)

Hvala vam ...od danas je moj bebi na postintezivnoj[sm=bravo.gif],presretni smo !!!Borba još nije završena ali ide , a uz Božju pomoč sve će biti uredu...[sm=bravo.gif]Rekli su mi da ćemo izaći iz krize kad nam kažu da ga možemo odnjeti kući ali da je i ovo veliki uspjeh ...[sm=bravo.gif]

Rabi -> RE: Sindrom respiratornog distresa (2.3.2012 17:10:17)

Hvala vam ...od danas je moj bebi na postintezivnoj[sm=bravo.gif],presretni smo !!!Borba još nije završena ali ide , a uz Božju pomoč sve će biti uredu...[sm=bravo.gif]Rekli su mi da ćemo izaći iz krize kad nam kažu da ga možemo odnjeti kući ali da je i ovo veliki uspjeh ...[sm=bravo.gif]

MasAllah!!!

I da uskoro budete svi skupa kuci aBd[sm=smiley27.gif]

Samo nam jos reci koliko ima kilica[sm=smiley1.gif]

vjera -> RE: Sindrom respiratornog distresa (2.3.2012 17:36:19)

Danas je imao 1,240-sada će raditi na tome da što više dobija kako bi ojačao.Nemiran je ,vrti se,plače a ja presretna..Ne znam da li bi plakala ili smijala od sreće .

Rabi -> RE: Sindrom respiratornog distresa (2.3.2012 17:42:43)

Danas je imao 1,240-sada će raditi na tome da što više dobija kako bi ojačao.Nemiran je ,vrti se,plače a ja presretna..Ne znam da li bi plakala ili smijala od sreće .

MasAllah, opet!!!

Mimacha -> RE: Sindrom respiratornog distresa (6.3.2012 18:47:20)

Drage mame, veliki pozdrav! Evo i ja cu da vam se pridruzim i pruzim podrsku. Moja malena kcerkica je rodjena 09.02.2012. u 32. nedjelji trudnoce. Tezila je 1600 gr i bila duga 38 cm. Tri dan je bila na respiratoru i onda nastravila samostalno disati i do danas, bez ikakvih posljedica. Hvala Bogu, nije imala nikakvih nedostataka u razvoju niti kakvih poteskoca. Malo teze je islo s hranjenjem, ali i to je proslo. Sad je na 35 ml svaka 3 sata, uspjela je vratiti svu izgubljenu kilazu i dalje napreduje! Molimo Boga samo da napredak bude sto brzi i da nam uskoro dodje kuci! Bitno je samo da je ona jedna jako zivahna i zdrava bebica!
Samo ne treba gubiti nadu, jaci su oni nego sto mi mozemo i zamisliti. I ja sam imala strasnih kriza na pocetku, plakala satima, i pitala zasto se to bas meni moralo dogoditi.Ali kad pogledate sve one majusne bebice na pedijatriji na Jezeru shvatite da niste sami i da ce sve uz Boziju pomoc biti dobro!
Samo strpljenja i pozitivnih misli!!!
Sretno svim mama!!

palachinken -> RE: Sindrom respiratornog distresa (6.3.2012 18:57:40)

Sretno mamama i bebama. Na ovoj temi su pravi borci!

vjera -> RE: Sindrom respiratornog distresa (9.3.2012 17:15:24)

Danas je jedna mama konacno svog bebija uzela u ruke,nakon 2 mjeseca i 20 dana ![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Presretna sam,još ne mogu da vjerujem da mi je dragi Bog dao priliku da ga uzmem u ruke..

mala_sa -> RE: Sindrom respiratornog distresa (9.3.2012 17:18:56)

AAA Vjera rasplaka me, naravno suze radosnice [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

[sm=bravo.gif] zelim vam da se svaki naredni dan grlite i mazite [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

vjera -> RE: Sindrom respiratornog distresa (9.3.2012 17:33:53)

hvala ,još uvijek sam u šoku,kada nešto tako dugo cekate i želite i to se desi....ne mogu opisati osjecaj.[sm=duda.gif]presladak je,cak su mu i bodi obukli[sm=smiley36.gif].

mimikimi -> RE: Sindrom respiratornog distresa (9.3.2012 17:52:58)

vjera uzivaj bravo za malog borca sad je kod mame u narucju toplom sta ces ljepse
hvala dragom Bogu

Selminja -> RE: Sindrom respiratornog distresa (9.3.2012 18:03:17)

Još jedan dokaz kako su male bebe veliki borci i kako dragi Bog usliša naše molitve!
Vjera uživaj s svojim čedom, svu sreću vam želim [sm=smiley27.gif]

ziki -> RE: Sindrom respiratornog distresa (9.3.2012 19:15:30)

Vjera super vijest, hvala dragom Bogu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image], ljubni ga od mene sledeci put.Mimacha[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] za tebe i tvoju curu.

palachinken -> RE: Sindrom respiratornog distresa (9.3.2012 19:27:15)

Danas je jedna mama konacno svog bebija uzela u ruke,nakon 2 mjeseca i 20 dana ![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Presretna sam,još ne mogu da vjerujem da mi je dragi Bog dao priliku da ga uzmem u ruke..

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Rabi -> RE: Sindrom respiratornog distresa (10.3.2012 11:09:57)

masAllah!!!! Hvala dragom Bogu!!!
Bas lijepa vijest[sm=smiley1.gif]
Seka mi na godisnjem, pa nisam uopste u toku, a inace je uvijek pitam za velikog borca[sm=smiley1.gif]

senka27 -> RE: Sindrom respiratornog distresa (10.3.2012 11:26:34)

hvala ,još uvijek sam u šoku,kada nešto tako dugo cekate i želite i to se desi....ne mogu opisati osjecaj.[sm=duda.gif]presladak je,cak su mu i bodi obukli[sm=smiley36.gif].

Vjera draga tako si me obradovala...tvoj djecacic je rodjen kad i moj i tako mi je drago zbog vas :)))

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bebix -> RE: Sindrom respiratornog distresa (11.3.2012 12:04:27)

vjera, bravo za hrabru mamu i jos hrabrijeg bebacha, zelim vam da imate duuug zivot bogat mnostvom zagrljala i mazenja[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Mimacha -> RE: Sindrom respiratornog distresa (12.3.2012 15:12:34)

IZVORNA PORUKA: ziki

Vjera super vijest, hvala dragom Bogu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image], ljubni ga od mene sledeci put.Mimacha[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] za tebe i tvoju curu.

Hvala ziki!!
Moja cura vise nije u inkubatoru, sad se hranimo flasicom, i hvala Bogu, fino napreduje! Nadam se da vrlo brzo mamina mrvica ide kuci!!
Vjera moguce je da se nekad sretnemo na Jezeru, ja idem svaki dan mojoj mrvici!

Rabi -> RE: Sindrom respiratornog distresa (12.3.2012 18:36:25)

IZVORNA PORUKA: Mimacha

IZVORNA PORUKA: ziki

Hvala ziki!!
Moja cura vise nije u inkubatoru, sad se hranimo flasicom, i hvala Bogu, fino napreduje! Nadam se da vrlo brzo mamina mrvica ide kuci!!
Vjera moguce je da se nekad sretnemo na Jezeru, ja idem svaki dan mojoj mrvici!

Ja tebe sad tek upratih[sm=smiley13.gif]
Ali vi ste ja vjerujem vec blizu svojoj kuci[sm=bravo.gif] Mozda vam fali jos koji gram, jel tako?
Zelim sto brzi odlazak vasim kucicama vjera, mimacha[sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>