namkic -> RE: Sindrom respiratornog distresa (15.9.2011 12:34:05)
|
IZVORNA PORUKA: djenny Molim Vas, porodila sam se prije 11 dana(preeklampsija) i to u 30 sedmici trudnoce.Beba djevojcica je imala 1340 gr.U bolnici sam lezala 8 dana jer pritisak ni nakon poroda nije opadao.Danas sam kuci ali je moja beba jos na intenzivnoj neonatologiji sa jako slabim plucima i povremenim krvarenjem iz plucnih maramica.Doktori mi nedaju bas veliku nadu u njeno ozdravljenje.Danas kazu stabilna je a vec sutra kriticna je...Bez raspiratora moze da dise svega 2 h i opet je vracaju na kisik.Vise sam sva pogubljena i neznam cemu da se nadam.Tesko mi je kada odem i vidim je koliko se bori moja mala mrva a ja tu nista nemogu da uradim.Pokusali su je hraniti ali slabo prima hranu.Doktorica kaze da je njen najveci problem nezrelost pluca.Da li je neko imao iskustva sa krvarenjem u plucima? Draga moja,znam kkao se osjećaš,sve sam to preživjela,visok ,pritisak, prijevremeni porod i sve ostalo,... Budi jaka,moraš,jer tvoja snaga će dati snagu tvojoj djevojčici,moraš zbog nje,saberi se ,sad se boriš za njena pluća. Moj sin je bio isto tako na mašini za disanje, nije mogao disati ,stanja su se mijenjala svaki dan,bolje,gore,bolje,gore i vjeruj da kako ga je Bog dragi stvorio tako će mu dati sangu da se izbori.Mi smo se izborili, moj sin sada ima 3 godine , isva mi je sreća ovoga svijeta. Zapamti,tvoja snaga i tvoja vjera u njen život,tvoja bezgraničma ljubav, će njoj uz Božiju pomoć i ljekarsku strućnost omogućiti da to prebrodi, Sve smo to prošli ,bili smo 25 dana na intenzivnoj,ti znaš kako to izgleda ,a sada smo jaki ko NATO. Želim ti vam sreću ovoga svijeta,nedajte se ,borite se, Iz svog iskustva znam da sve što proživljavaš trenuto ti ,proživljava i tvoja djevojčica jer je još trebala biti u stomaku,zato,samo sa pozitivnom energijom,do inkubatora,primjetićeš kad poćne reagovati,nogicama,rukicama,sretno vam bilo
|
|
|
|