Mya_81 RR -> RE: Najbolji drug/drugarica u vrticu? (4.6.2013 10:59:36)
|
IZVORNA PORUKA: shpagica Moje su djevojcice vec godinu dana u vrticu. Starija je u pocetku "lutala" kroz grupu trazeci drugarice s kojim ce biti na istoj talasnoj duzini. U svemu tome naravno ometali su nas i cesti prekidi zbog pocestih viroza isl. ali na kraju se ono bas bas "pronasla" sa nekoliko djevojcica. Nekako sam zakljucila (uz informacije koje dobijem i od nje ali i od osoblja) da se jako lijepo druze, da se vole, da tu nema nekog ociglednog odnosa inferiornih i superiornih. Od tih 2-3 najbolje drugarice, jedna joj je ipak najdraza, jako su slicne i lijepo se druze. Meni je to naravno drago. Medjutim, juce se desilo nesto sto mi se nije svidjelo...moja je curica pri odlasku iz vrtica bukvalno plakala za svojom drugaricom, trazila da je sacekamo da izadje, da se jos malo druze...nakon cijelog dana provedenog zajedno [sm=zmeden.gif] Iako je ta djevojcica divna i nicim ne koristi bukvalnu zaludjenost moje male za njom, zasmetalo mi je zapravo koliko se moja curica "dala" u to drugarstvo. Nemojte me pogresno shvatiti, ne smeta mi sto se vole, cak naprotiv, ali imam osjecaj da malo "zaboravi sebe" kad su zajedno (totalna zaljubljenost) [sm=smiley1.gif] a ne znam kako da joj malo obajsnim (tek joj je 5). Imaju li vasa djeca najbolje drugove / drugarice u vrticu (ili van njega) za koje mislite da imaju jak uticaj na vase dijete (na bilo koji nacin) i sta mislite o tome? Cijeneci sama po sebi, mislim da sam potpuno drugaciji karakter, nikad ni za kim nisam toliko gubila glavu, ni u vrticu, ni u skoli...(s momcima je druga prica [sm=smiley1.gif]) pa mi nekako bezveze to "predavanje" do tacke da joj je drugarica vaznija i od nje same i od nas drugih (fakat kad je vidi otkaci skroz).[sm=smiley1.gif] Mozda se ne sjecas jer si bila mala [sm=smiley36.gif] Ali meni je stvarno ostalo u sjecanju da sam dramila svaki put kad igra prestane [sm=smiley36.gif] Mozda nije toliko plakala zbog nje same, vec zbog cinjenice da je vrijeme da se igra zavrsi. Ja se stvarno sjecam da sam se mogla satima igrati i da mi nikad nije bilo dosadno. Samo igra, igra i igra. I onda suze kad trebamo kuci [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|