sweet insanity -> RE: Jaka anemija (8.3.2011 8:49:02)
|
IZVORNA PORUKA: honey bunny Ej, ja sam pokušavala da ti pošaljem pp, ali nešto ne ide. Uglavnom, trebat će ti dugo vremena da dobiješ termin kod hematologa u Tz, ja sam zvala prije mjesec dana i dali mi termin u aprilu, naravno nisam čekala i stupila sam u kontakt sa hematologom u Sa. Preporučujem ti da tablete željeza ipak piješ sa ssokom od narandže, znači iscjediš narandžu bez dodavanja vode i popiješ, jer meni lumunada nije pomogla ništa. Evo ti recept za čorbu: 1 glavica crvenog luka 3-4 mrkve 3-4 komada (malo veća) stambolke 1 krompir peršun, so, biber, vegata, kopar, malo mlijeka i vrhnja za kuhanje Luk i mrkvu isjeckaš, posoliš i dinstaš na maslinovom ulju,dodaš isjeckan krompir, oguliš stambolku i staviš zajedno sa mrkvom i lukom i naspeš vode toliko da potopi stambolku. Kada omekša izmiksaš je sa štapićastim mikserom, dodaš mijeka, začine i vrhnje za kuhanje. Uzmi u obzir da čorba postane gušća kada se ohladi :) Hvala na receptu :) A jesi li ti isto trudna? Mislim ne mogu da vjerujem ako si trudna da su te narucili tek u aprilu kod hematologa. Meni je dr. rekla kao ako nastave spadat da cu morat na hematologiju na pripreme za porod da ne bih iskrvarila, nisu valjda glupi da puste da se to nekome desi :/ U svakom slucaju ja se nadam da ce nalazi biti OK ili da barem nece trombociti padati ispod 100. A zeljezo imam jos jendu ampulu, tak da je kanso d aprelazim na sok od narandže, ali dr mi rece nije bitno koji je sok, al ja nadjem d aje bitno da s euzima i c vitamin pa eto barem limun :D
|
|
|
|