Skvo RR
|
IZVORNA PORUKA: MINČI Prije 2 dana sam vadila nalaze i nisu bili uredu,doktorica mi je rekla da imam anemiju ali mi nije dala nikakve lijekove,da li je neka od vas to imala i koliko je to opasno za bebu,hvala svima puno mi je lakše od kad pratim forume IZVORNA PORUKA: Suncica* Ja sam lepa moja anemicna otkad znam za sebe. U trudnoci sam jedino pila ferohel vino, sa sokom i mogu ti reci da mi se krvna slika popravila. A posle porodjaja sam isto bila grozna i ponovo me ferohel popravio. Mislim da to u apoteci kosta oko 14KM.. Lep pozdrav.. IZVORNA PORUKA: haidy I ja sam oduvijek anemicna, a u trudnoci je jos gore. Meni je ljekar dao da pijem feroglobin kapsule, a imas i sirup. Ali pored tableta pokusaj da jedes sto vise hrane bogate zeljezom, kao npr. spinat, grozdjice, teleca jetrica, kupus, cvekla... IZVORNA PORUKA: Emina* Kod mene je krvna slika inace dobra,ali sam imala prijateljicu kojoj je zeljezo jako bilo nisko,i dr joj je preporucila Legofer sirup. Ja bih ti rekla da se ti prvo posavjetujes sa svojim dr,on ipak ima tvoje krvne nalaze ispred sebe i zna koliko i sta tebi treba. Zato kod sljedeceg pregleda slobodno ti s njim popricaj oko toga.. Puno srece.... IZVORNA PORUKA: makana e baš bez veze čuj imati takve nalaze pred sobom i objaviti nekome da je anemičan i onda ziro, ništa to su naši doktori draga moja zato ti lijepo zahvali mu ili njoj drugi put što ti je "iščitao" nalaz, a o anemiji sama povedi računa svoje željezo koje je bilo katastrofa na početku trudnoće bukvalno sam popravila zeljanicom, a najviše telećom džigericom zeljanicu inače volim, a tada sam je jela haman svaki dan ti sebi isto tako možeš da pronađeš omiljeni "zeleni" obrok a svako 15 dana kupi sebi teleću džigericu pa pravi, odnos prži ili kuhaj pa mijenja priloge nekad s pireom, nekad s rižom, tjesteninom i vjeruj da će biti ok uz to kupi ovaj sirup ferogel, kupila sam ga svojoj almedini jer su mi nedavno rekli da je također slabokrvna i dopunjavaj sretno IZVORNA PORUKA: laracroft I ja cijeli zivot imam anemiju,pa sam je imala i u trudnoci.Pila sam kapsule Feroglobin,ali nije bas bilo nekog rezultata.I sada sigurno imam anemiju,ali se osjecam odlicno. IZVORNA PORUKA: mišur Ja sam od početka trudnoće blago anemična, nisu baš strašni nalazi, ali bi mogli biti puno bolji. Dr mi je savjetovala da uzimam Legofer sirup,ali meni je moja mama svake sedmice cijedila 1,5 sokića koji bih ja ujutro pila i sad su mi nalazi super. I dalje pijem taj sokić, jer je zdravo i za mene i bebu. Sokić se sasstoji od cvekle, mrkve, jabuke i limuna, sve izmiješano u mikseru! Nema određene količine koliko čega treba, što više svakog sastojka, to je bolje. I nije toliko ružan, limun "ubije" jačinu cvekle. Probaj i sa špinatom, jetricama, grožđicama, puni su željeza, sigurno će biti bolje...