mynxlee -> RE: ako bi krenulo na gore (19.12.2008 14:08:24)
|
Ja ne bih prekinula trudnocu ako bi bila visoka. Znam jednu zenu koja je prekinula trudnocu jer je utvrdjeno da beba ima nesto, a kasnije kad je uradila biopsiju utvrdjeno je da je beba bila potpuno zdrava. Sto je najgore ta zena je doktorica i jedva je zatrudnila. U 8. mjesecu trudnoce sam isla na neki specijalni UZV gdje se vidi svaka boljka, svaka anomalija. Doktor je rekao da ako sta otkrije da je kasno za bilo sta i da li zelimo da radimo taj nalaz. Ja sam pristala, iako me pogodilo kad ti tako neko nesto otvoreno kaze, a ti u sebi mislis da je sve ok i sta ako ne bude. Kao sto rekoh, pristala sam iz razloga, jer ako ima nesto cim se rodi moci ce se odmah lijeciti. Da to ne uradim, rodilo bi se i ne bih znala da li je bolesno ili ne, bar ne bih saznala na vrijeme. Hvala Bogu sve je bilo uredu. Slazem se s prekidima trudnoce kad je inace dozvoljen abortus, mada iskreno da se meni nesto tako ne daj Boze desi, ne znam da li bih mogla. Jer, za mene je dijete zivo cim mu srculence pocne kucati, a ono kuca dok je ono malo par milimetara i dok su mu rukice i nogice ko dlacice. Ne daj Boze nikom.
|
|
|
|