Kikitown
|
Vrteska zivota, obracam se tebi licno jer razumijem to sto se bojis za svoj brak, sto te hvata kriza. mene je isto neko vrijeme hvatala, i svaki drugi problem koji nastaje bio je mnogo intentivniji zbog tih emocija. Medjutim, ja sam se pomirila s cinjenicom da je sve u Bozijim rukama. Sve ako se i ne pojave spermiji, mm je spreman na donorsku. Ja imam 30 god i nije mi problem sacekati jos godinu, dvije, tri ... Ko zna mozda jednom zaista usvoje taj zakon o MPO. S druge strane, zenice kojima je rizicno da cekaju toliko vremena neka razgovaraju sa svojim muzevima o donorskoj spermi, ja nemam nista protiv i moj mm se slaze. Postoje sad tu mnoge diskutabilne stvari, individualna poimanja o kojim necu diskutovati jer nije vrijeme a ni mjesto za to, dragi Allah dž.š. nekome je dao djecu, nekome ne, ali jedno sam sigurna: Dragi Allah dž.š. je taj koji je nekome dao "pamet" da se dodje do tog otkrica koji se zove mikroinjekcija, koji se zove MPO, i razne druge opcije. Jednom kad bude vracen embrij, opet je dragi Allah dž.š. taj koji ce odluciti da li ce beba da se rodi ili ne. To je moje razmisljanje. Ja sam se pomirila s tim, i mm isto, nema tog nalaza koji cemo vise raditi jer sam vidjela da ima parovi kod kojih je sve uredno pa ne uspijeva, kao i parova koji nazalost nemaju cak ni uredne nalaze pa im je uspjelo. Po meni, pokazatelji ne postoje, jedino je vjera ta koja nas drzi, koja nam daje snage da se posvetimo fizickom i jednako vaznom psihickom zdravlju i nazalost neophodnim izvorima finansija koje moramo pronaci da bi svoje zelje ostvarili. zato vas molim, volite se, pazite, molite, nadajte i prikupljajte novac. to je (bar mi tako mislimo) sve sto mozemo uciniti dok (ako) pronadju neki lijek. volim vas sve!