Amela86
|
IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu Amela86 ma ja sam u tom momentu cula samo da operacija pomaze od par parova, i oni su kroz godinu dana nakon oper. prirodni uspjeli ostvariti trudnocu...pa onda i urolog nas je isprepadao da se mi u tom trenutku nismo uopce mislili hocemo li na oper...ali eto na kraju se ispostavilo da smo pogrijesili, i da sam tada znala ono koliko danas znam operacija bi mi bila zadnja opcija...ali eto sad se to vrijeme vratiti ne moze... muz je nakon oper. prestao pusiti, zdravo se hranio, pio cajeve, med, propolis, proxeed, med sa sjemenkama ma sve smo pokusali i nakon tri mjeseca je nalaz bio gori...pa i nakon godinu dana je los...tako da sad smo na svoju ruku uzeli opet caj zdravac, bioastin, i maku, i maticnu mlijec, pa pije eto onako...u fazi smo razmisljanja o klinikama, ja sam vec s nekim razgovarala i sada je samo pitanje novca i dana kada cemo odluciti otici na ivf.... kakva je tacno situacija kod vas? Mi vec nepunih 5 godina se trudimo , prije 3 god smo saznali za problem sa spermiogramom i doktor je "ponudio " samo 2 opcije profertil ili operacija , s tim da preporucuje operaciju ... cak je mom muzu u facu rekao da ne moze imati djece , zbog varikokele . Onda smo pili profertil , prestao pusiti , piti , zdrava ishrana,nakon toga , vec sam rekla , jos gori nalaz , samo 1 pokretni plivac , + 20 kg dobio , bukvalno ga tablete napuhale ... onda smo uzimali piskavicu , takodjer sjemenke kao i vi , ja pokusavala sa macinom travom , sa nekim cajem od neke travarke .. vise ni sama ne znam ... ali jos nista ... iskreno da kazem samo nas pare koce da udjemo u neki postupak .. nazalost preskupo nam je i za sad ostaje nam da se nadamo .. gdje ste vi radili spermiogram , mi smo u Ze, kantonalnoj i uopste mi se ne svidje , nalaz je stur , kratak , uslovi nikakvi i u rezultate sumnjam