amdi -> RE: Prevenar i Pneumo23 (20.12.2008 14:39:27)
|
Od simptoma sto ima jedino je ponekad kasalj-produktivni. Nema temperature, ne curi nos, nista, samo taj kasalj koji traje vec duze. Raspitala sam se malo i u gradu od privatnika koji daje te vakcine je dr.Lutvo Hodzic, a za DZ nisam sigurna. Prvo cemo uraditi jos jedan bris pa cemo sa tim nalazom otici kod nase dr. u DZ da se raspitamo. Ono sto sam ja saznala je da prevenar koji se daje do 2.god.zivota kosta oko 200km i dugo se ceka narudzba, a Pneumo 23 kosta 35km, dostupniiji je i njega mogu primiti starija djeca. Bezelye, i ja bih volila da mi je neko rekao prije nego sto je krenuo u vrtić da ta bakterija cirkulise medju vrtickom djecom i da postoji vakcina za to. A sto se tice vakcinisanja dok ima tu bakteriju-na oficijelnoj stranici medoke koja proizvodi tu vakcinu, pise da se ne smije dati samo u febrilnom stanju i kod nekih tezih simptoma odn.upala. Moj sin hvala Bogu nema nista od toga, pa hocu i da sprijecim bilo kakvu komplikaciju,btw sin od moje kolegice koji ima godinu zaglavio u bolnici radi sepse koju je prouzrokovala ta ista bakterija
|
|
|
|