Anoniman
|
kod nas je valjda takav mentalitet da zene misle da ne treba ici u kozmeticke salone, dzabe bacanje para, neko je spomenuo da ima kratke nokte, pa da nema potrebe... e drage moje, ja nikako necu razumjeti takvo razmisljanje: prvo manikura se moze uraditi kod kuce, nije manukura neki dugortajan proces... obicno stavljanje pilinga na ruke, masaza do 5 minuta, zatim mazanje kremom, zamotati u najlon ruke (najbolje je ona prozirna folija) i ostaviti tako 10-ak min predstavlja osnovnu manikuru. dodatak moze bit prije svega potisnuti zanoktice i oblikovati nokte.... E PA NEK SAMO NEKO KAZE DA NEMA VREMENA 15 MIN PRIJE SPAVANJA DA URADI OVO I TO JEDNOMU 2 SEDMICE, PA STVARNO...pogotovo sad zima, hladno, isusene ruke, a jos vi koje ste trudnice, pa ne kontam vas nikako...a nedaj Boze ako bi se stavi kakov prozirni lak obogacen kalcijumom da vam ojaca nokte jer vam beba vec dovoljno uzima kalcija.... a pedikura isto tako....ne vidim problem u tome da se kupi kamen za ciscenje peta i da se pete turpijaju svaki put za vrijeme tusiranja...pa nije turpija za pete il kamen cijelo bogatstvo (jedino ako vam je previse 2 km mjesecno)... ja mogu svaki put da povratima kad vidim zene, ljeto, izule se a na petama slojevi i slojevi tvrdog mesa bijele boje... fuj fuj a gdje nece biti kad cijelu zimu se nosaju cizme, noge ne disu, ma uzasno, a ne vodi se racuna o tome, jer vecina misli ma nije to potrebno dok je zima, ko ce to vidjeti...cccc e ne volim ta primitivna misljenja nisam mogla ostati ravnodusna da ne dam ovaj komentar kad smo kod sminkanja, ne predstavlja nikakav problem staviti maskaru, lijpo se pocesljati i normalno obuci i kad se ne ide vani, ako nista bar zbog muza koji vas gleda non stop...ostajanje u pidzami po cijeli dan, ili pak obuci nesto u cemu izgledam ko da nemam sta da jedem, nije dobro kako za vasi vase oci i vase raspolozenje tako ni za vasu okolinu koja vas gleda, krenuvsi od djece , muza i dalje.... a to da se lice odmara, pa maskara il sjajilo za usne ne uaraju lice, nemojte sad pretjerivati...lice umaraju, teske kreme i puderi....toliko ovaj put. ja stavrno nisam mogla da otrpim, nadam se da me necete zlonamjerno shvatiti jer zelim da vam dam koji svajet i da budem od koristi...pusa
|