RE: agonija zvana JMB (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

nina2725 -> RE: agonija zvana JMB (6.6.2013 19:41:22)

Mala Belmina je dobila JMBG ali opet privremeni na 6 mj kako su rekli uglavnom može ići na liječenje,
tako smo mi saznali od jednog od aktivista Nihada Aličkovića , nažalost morali smo kući na pajkenje jer smo još maji,
ali je mm ostao... i sutra idemo i svaki dan dok se ne donese trajni zakon sve rr mame koje možete pridružite nam se....

leona81 -> RE: agonija zvana JMB (7.6.2013 0:29:49)

IZVORNA PORUKA: Emmy

Jedno veliko bravo za protestante i podrša ovdje[sm=bravo.gif]. Ja nažalost ne mogu izaći s posla[sm=smiley13.gif]. Evo nam i naše rr ekipe, kako sam skontala leona i pretty mama ili možda griješim [sm=smiley1.gif]. Leona prepoznadoh te po tašni[sm=smiley1.gif]

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocinju-protesti-gradjani-predali-zahtjeve-vijecu-ministara-i-parlamentu-bih/130606020#24

[sm=smiley1.gif] i asos jakni:)

Mya_81 RR -> RE: agonija zvana JMB (7.6.2013 0:32:21)

Da, da, i ja sam danas vidjela slikicu [sm=smiley1.gif]

srećicaa -> RE: agonija zvana JMB (7.6.2013 1:26:28)

Bili smo čitav dan, bez obzira što je moja bebica stara 2,5 mjeseca I NIJE MI BAŠ BLIZU A DA SMO SAMO ROŠETALI. Mislim da je svaka porodica iz Sarajeva obavezna otići bar sat vremena tamo i da nema baš uno izgovora. Neka se stide oni koji nisu u stanju izdvojiti sat vremena za budućnost naše djece, koja je ovaj put JMBG, a sutra ko zna šta što će zatrebati i vašoj djeci.

lala0606 -> RE: agonija zvana JMB (7.6.2013 1:48:49)

Vidim da ima dosta zabune oko procedure pribavljanja sve potrebne dokumentacije sada kada je uklonjena prva prepreka - JMB. Pa da vam pruzim preciznu informaciju na primjeru djece rodjene u GAK Sarajevo.
1. Sva djeca nakon rodjenja moraju se prijaviti u roku od mjesec dana u Opcinu Centar u registar rodjenih (dokument potreban je Otpusno pismo iz GAKa). Tu dobijete 2 papira: Rodni list i Uvjerenje o drzavljanstvu - oba bez JMB (sa famoznim crticama). 2. Sa ova dva papira (bijeli i plavi) idete u Glavnu postu na Obali, gdje se vrsi odredjivanje JMB. Tu vam uzimaju ova dva papira, a izdaju novi na kojem je informacija o dodjeljnom JMB. 3. Ponovo se vracate u Opcinu Centar gdje vam na osnovu ovog papira ponovo izdaju Rodni list i Uvjerenje o drzavljanstvu, ali ovaj put sa upisanim JMB. 4. Sa ovim papirima idete u nadlezne urede CIPSa u svojim opcinama (gdje ste dobili svoju LK) da prijavite djete u sistem CIPSa. Tu dobijete CIPSovu prijavu. 5. Sa ovom dokumentacijom, dopunjenom sa uplatnicom od 40KM, podnosite zahtjev za izdavanje pasosa. To bi takodjer trebalo da se vrsi u istom uredu CIPSa, ali imam informaciju da postoje neki problemi ovih dana i da bi ipak trebalo otici u MUP N. Sarajevo - mjesto gdje su se godinama izdavali pasosi. I to je to...Sretno!

Mya_81 RR -> RE: agonija zvana JMB (7.6.2013 7:58:14)

IZVORNA PORUKA: srećicaa

Bili smo čitav dan, bez obzira što je moja bebica stara 2,5 mjeseca I NIJE MI BAŠ BLIZU A DA SMO SAMO ROŠETALI. Mislim da je svaka porodica iz Sarajeva obavezna otići bar sat vremena tamo i da nema baš uno izgovora. Neka se stide oni koji nisu u stanju izdvojiti sat vremena za budućnost naše djece, koja je ovaj put JMBG, a sutra ko zna šta što će zatrebati i vašoj djeci.

Potpisujem!

Emmy -> RE: agonija zvana JMB (7.6.2013 10:11:51)

IZVORNA PORUKA: leona81

IZVORNA PORUKA: Emmy

Jedno veliko bravo za protestante i podrša ovdje[sm=bravo.gif]. Ja nažalost ne mogu izaći s posla[sm=smiley13.gif]. Evo nam i naše rr ekipe, kako sam skontala leona i pretty mama ili možda griješim [sm=smiley1.gif]. Leona prepoznadoh te po tašni[sm=smiley1.gif]

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pocinju-protesti-gradjani-predali-zahtjeve-vijecu-ministara-i-parlamentu-bih/130606020#24

[sm=smiley1.gif] i asos jakni:)

Ha, ha, nisam skontala, valjda me tašnica "omađijala", ma sve je za 10[sm=smiley20.gif]

A u vezi protesta još bih dodala da je bh. društvo operisano od empatije, nažalost. Svako se drži tamo gdje ga boli, pa mu njegov problem najveći u tom trenutku izgleda. Otud pretpostavljam najviše na protestima rodbine i prijatelja obespravljene djece. Nakon "omasovljenja" protesta sa pokojim studentom, navijačima i penzionerima, protesti su dobili malo veću dimenziju, međutim nažalost sve se neslavno završilo, sa uhapšenih nekoliko demonstranata. Kažu, tu nije kraj, podnijet će se i krivične prijave protiv odgovornih za "talačku krizu"[sm=smiley21.gif]. Kako bilo, dadoh svoj skromni doprinos, i ne znam šta mi je, kako koji transparent pogledam i malu djecu, suze same liju[sm=smiley19.gif]

Bebica11 -> RE: agonija zvana JMB (7.6.2013 10:23:00)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Potpisujem!

Slazem se

Mm je jucer izisao s posla bio neko vrijeme...ja sam kuci lezeca zbog[sm=nosecka.gif] nisam mogla:( a zato je moj dragi babo bio do pola jedan sinoc

Mah od moje zaove covjek besposlen vodi omladinsko udruzenje I nije se digao a imaju bebu koja nema jmbg[sm=smiley29.gif]

Tako da sam totalno razocarana odzivom. ..trebalo se puno vise ljudi dici a svaka cast I ovoj maloj skupini na istrajnosti

srećicaa -> RE: agonija zvana JMB (7.6.2013 12:13:18)

Evo samo da vam javim borba za bebe se nastavlja, studentski parlament je organizovao mirnu šetnju od Trga Alije Izetbegović u 14:00 prema zgradi Parlamenta. Idemo i mi!!!

Mya_81 RR -> RE: agonija zvana JMB (7.6.2013 12:24:42)

Mi smo do malo prije bile na protestu. S obzirom kako kod nas inace bude, okupilo se fino ljudi, ali iskreno sramota za sve mame cije bebe nemaju broj a nisu dosle!!! Naravno, vjerujem da ima onih koji su istinski bile sprječene, ali da ih je uspjelo doci svega nekoliko to mi nikad nece biti jasno [sm=hudicek1.gif]

maja78 RR -> RE: agonija zvana JMB (8.6.2013 23:09:08)

Saznala sam da se oformila grupa koja ce od sutra poceti organizovati radionice za djecu ispred Parlamenta

sutra 09.06. je prva radionica i pocinje u 12 sati, bit ce crtanje, face painting ...
pa eto ko god bude mogao neka dodje, djeci interesantno, a mi podrzavamo

kad saznam vise detalja napisem vam

teacher75 -> RE: agonija zvana JMB (8.6.2013 23:11:29)

cula sam za to, idemo sutra[sm=bravo.gif]

maja78 RR -> RE: agonija zvana JMB (8.6.2013 23:14:57)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mya_81 RR -> RE: agonija zvana JMB (8.6.2013 23:15:26)

[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

muaaa -> RE: agonija zvana JMB (8.6.2013 23:19:59)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Potpisujem!

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

maja78 RR -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 10:00:00)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

Saznala sam da se oformila grupa koja ce od sutra poceti organizovati radionice za djecu ispred Parlamenta

sutra 09.06. je prva radionica i pocinje u 12 sati, bit ce crtanje, face painting ...

Izmedju ostalih u animatorskom dijelu za djecu ucestvuje i Alexen kreativna radionica

aazra -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 11:04:59)

Do koliko sati ce trajati radionica, i mi bi dosli [sm=bravo.gif]

Dalil@ -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 11:07:05)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

aazra -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 11:36:12)

Please, zna li neko do koliko sati traje radionica, meni muz radi danas, pa bi mi najvise odgovaralo oko tri, četiri kad on zavrsava ali ne znam je li to kasno...?

Ninushka -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 11:39:36)

Izmedju ostalih u animatorskom dijelu za djecu ucestvuje i Alexen kreativna radionica

Wow!!! Da sam bar u Sa..i da nisam na mirovanju...
pa ovo je genijalno, svaka čast organizatorima na ideji! [sm=bravo.gif]

aazra -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 11:43:13)

Nadam se da ce se naci neko ko ce mi odgovoriti [sm=smiley13.gif]

maja78 RR -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 11:55:17)

IZVORNA PORUKA: aazra

Please, zna li neko do koliko sati traje radionica, meni muz radi danas, pa bi mi najvise odgovaralo oko tri, četiri kad on zavrsava ali ne znam je li to kasno...?

nemam pojma stvarno

aazra -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 12:01:09)

Mozda se poslije javi neka od mama koja je bila...ako nista bit ce jos dana [sm=smiley2.gif]

bebaci -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 13:00:08)

Interesuje me da li ce jos neko od roditelja cija djeca nemaju jmng da podnesu tuzbu
http://informer.ba/tekstovi/vijesti/gradanima-imaju-pravo-da-podnesu-krivicnu-prijavu-protiv-poslanika-parlamenta-zbog-neizvrsenja-odluke-ustavnog-suda-bih-o-jmbg-u/

treba licno ili putem poste , moj muz ce u ponedeljak (sutra), nema se sta izgubiti bar smo pokusali nesto

aazra -> RE: agonija zvana JMB (9.6.2013 18:24:23)

Bili smo danas, super je bilo biti dio toga, ne znam kada je bila radionica, ali sadrzaja je bilo za djecu, svaka cas ovim volonterima [sm=bravo.gif]

Ne znam hocu li doci u utorak, dijete mi ne slusa ni policiju, par puta su ga opominjali zbog priblizavanja fontani, ali on ih nista ne benda [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>