novi_curetak -> RE: Prvi ginekološki pregled (14.3.2016 13:01:53)
|
odradjen prvi pregled - drugi put, prvi put sam otisla prerano, kao sto ste me i upozorile, pa opet nakon 10 dana i imamo otkucaje srca hB, izgleda ok, uskoro isticu 3 sedmice od tada i vrijeme je za kontrolu, danas povadila nalaze, pripremam se, skupljam papire :) na snimku uzv pise CRL 7 ,6+1 samo sam u poliklinici bila na pregledu, ne mogu da se odlucim da li i kome privatno da idem, odlucicu poslije ovog sad pregleda aBd , nekako su mi u poliklinici ova dva puta bili povrsni nekako, samo mi je na nos "nabijao" , da se ne izrazim drugacije, kako imam puno godina za prvu trudnocu (36 op.a. ;) ), a da mi pri tome nije rekao nista posebno o cemu treba da vodim racuna, da li da nesto radim ili ne radim, mislim, neozbiljno za moj pojam. ne znam kako idu ti pregledi, ali moji su bili smijesni najblaze receno. uglavnom ja rekla pijem folnu, trebam li jos nesto, kao ne treba, odlicno...ni to mi cak nije preporucio sam od sebe, ali zato mi je ponovio godine milion puta i kako sam stara. nejste, samo nek bude sve ok a lako cemo sa neozbiljnim kadrovima ;) samo muz i ja znamo, ja hocu da poludim a i on, da nam je reci roditeljima, prvo unuce, ali ja sam preoprezna, bas zbog te price kod ginekologa, pa ne znam, mozda poslije ovog sad pregleda. ne znam kako bi drugi trimestar docekali cuteci o tome, a ako sam shvatila ono 6+1 bi trebale biti sedmice, pa ce onda poslije ovog pregleda aBd to biti 9+1, ili se strpiti jos 3 sedmice? valjda nisam fulala puno temu, ako jesam, oprostite i rado cu se popraviti :)
|
|
|
|