bebbe RR -> RE: Samostalno pranje zuba (12.12.2010 23:12:50)
|
IZVORNA PORUKA: anidla IZVORNA PORUKA: bebbe RR IZVORNA PORUKA: anidla IZVORNA PORUKA: bebbe RR Koliko stara djeca nauče sama prati zube? Ema zadnji mjesec sama pere ujutro. Uveče ih peremo dva puta - jednom ona, jednom ja. Čini mi se da je uopće ne zanima pranje zuba, već sisanje paste za zube:) a mene zanima od koje dobi djeteta prati zube s pastom? za sad peremo ujutro i navece zube, onoliko koliko mi Noa to dopusti....prvo gleda mene kako perem zube, ja mu dam cetkica i ko fol on nesto mrljavi po ustima, kad ja zavrsim uzmem od njega cetkicu i polako perem dok on ne kaze nje nje nje (ne ne ne ) [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ema je odbijala pranje zuba, a onda nam je dr preporučila pastu za zube bez fluora, koju, kao, djeca vole. I, mi peremo zube od prvog, ujutro i uveče, a pastu imamo od prvog rođendana. mozes li mi, molim te reci naziv proizvodjaca paste koju vi koristite ? ali malo mi je konfuzija u glavi, kako ce Noa da ispljune pastu? on jos ne razumije tu rijec ;) Hvala ti Zove se NANA dent. Bijelo pakovanje, njemačke proizvodnje, kupuje se u apoteci i košta oko 4 eura, ovdje, u Sloveniji. Ima i plavo pakovanje, ali taj je za stariju djecu, sadrži fluor. Meni je zubarka rekla da ovu pastu koristimo sve dok Ema ne nauči ispljunuti, jer je potpuno neškodljiva. Mislim, ona je rekla pastu bez fluora, a mi smo dobili ovu od teta u apoteci kada smo je tražili i sada je stalno kupujemo.
|
|
|
|