idana_85 -> RE: rana-konci (10.3.2014 10:37:11)
|
Prvi put imala tri vanjska, jedan unutrasnji. Ispali 4/5 dan. Bila je epiziotomija. Sada sam im pukla do cmara ravno, pitam dr koliko ce biti konaca, kaze jedan samo. Jos me sila specijalizantica, ja joj prvo sivenje, mrak mi na oci pao, al rekoh ne bunim se ja pa bas je bila fina, nisam skoro ni osjetila. Sili su me vise od 20 min. Reko bas vam dugo traje taj jedan konac, kaze dr ma hocemo fino iznutra da te sredimo. Kad je patronazna dosla kaze Jao kako si im skroz otisla,kako su tako dozvolili i pricam joj za konac kaze pa jeste jedan konac, jer ga nisu sjekli sili jednim, imas bar 7-10 kopci vani. Eh sto me obradovala. Evo danas je 12 dan nisam primjetila i jedan da je ispao sto mi je cudno. RAna me zulja,svrbi,zateze, cak mislim da je okolo malo i nateklo. Jos su me sili odozdo prema gore, u vrhu ostao koncic i cvor pravo ruzno,zulja me. Jos me i ulozak zulja....Pise mi 15 dana nakon poroda na kontrolu pa cu vidjeti s dr ako moze neka to vadi. Inace mi je puno lakse iako je rana veca nego prvi put kad su me rezali, haman mogu i sjesti :) Krvarim povremeno, po dva dana nista odjednom se onda izlije krv i tako...ma kontam do 40 dana je sve normalno, psihicki sam se pripremila.[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|