mamidji -> Deset djecjih zapovijedi... (31.1.2008 1:09:17)
|
DESET DJECIJIH ZAPOVIJEDI - Moje ruke su male: ne ocekujte savrsenstvo dok pospremam krevet, crtam ili bacam loptu.
- Moje su noge kratke: usporite kako bh vas mogao stici.
- Moje oci nisu vidjele svijeta kao vase: pomozite mi da otkrijem svijet. Nemojte me sputavati.
- Kucni posao nece pobjeci. Ja necu jos dugo biti malen - nadjite vremena za igru samnom.Ja sam vas poseban darak, tako samnom i postupajte.
- Trebam vasu podrsku dok rastem. Nemojte mi prigovarati ni kaznjavati me. Zapamtite mozete prigovarati mojim postupcima bez da prigovarate meni.
- Pruzite mi slobodu samostalnog odlucivanja. Dopustite mi da pogrijesim kako bih mogao nauciti iz vlastitih pogresaka. Tako cu jednog dana biti sposoban donositi pravilne odluke.
- Nemojte se bojati otici bez mene na vikend.Potreban vam je odmor od mene, i meni od vas. To je takodjer odlican nacin da mi pokazete kako ste si medjusobno vazni.
- Znam da je to tesko, ali nemojte me usporedjivati s mojom bracom i sestrama ili sa drugom djecom.
- Nemojte raditi stvari umjesto mene. Tada osjecam da nacin na koji ja to radim nije dovoljno dobar i razocarava vas.
- ZAPAMTITE: Volim vas vise od svega. Vi ste moj svijet i sve sto ucinite ili ne ucinite ostavlja trag u mome srcu....
|
|
|
|