Vedica
|
prijenos postova sa slicne teme IZVORNA PORUKA: NINA 3 Da li vam je ikad neko rekao: " Zatrudnit ćeš kad se najmanje budeš nadala" Da li poznajete nekoga kome se to baš tako desilo? Ja lično smatram da nisam psihički opterećena trudnoćom.Naravno da želim bebicu, ali nepravim dramu zbog toga.Trudli smo se koliko god smo mogli za ovih 7 godina.Detaljne preglede smo radli kod Godinjaka.Muž operisao varikokelu.Redovno idemo na kontrole,ali nismo poduzimali ništa oko vještače oplodnje ili inseminacije.Doktori mi savjetuju da sačekam da trudnoća prirodno dođe, ali to dugo traje.Već 1,5 godinu je sve uredu i kod muža.Neznam, možda postoji nešto što nemogu prepoznati... Da li neko ima sličnu situaciju kod sebe,pošto sam ja novija članica i neznam baš mnogo o onima koje dugo čekaju trudnoću. Javite se čekam........ IZVORNA PORUKA: nenica Bok Nina! Moram ti reći da ja nisam u sličnoj situaciji. Muž i ja se trudimo već 1,5 dana i još uvijek ništa. Ali od moje najbolje prijateljice sestra je pokušavala ostati trudna 8 godina i nikako! Sve je bilo u redu i s njom i sa njenim momkom, sadašnjim mužem. Bili su na raznim pretragama i s medicinske strane je sve bilo u najboljem redu, doktori su im rekli da se strpei da čekaju, da se moraju opustiti...ali teško je to nakon dugih 8 godina pokušavanja, naravno da je ona bila opterećena s tim... Već je ozbiljno počela razmišlati i o umjetnoj oplodnji, a onda sedogodilo "čudo"! Ona je već bila izgubila svaku nadu, a muž joj je bio dao otkaz na poslu koji je bio jako stresan i zahtjevan. Taj mjesec kad je dao otkaz ona je ostala trudna!!! U 34. godini! I sve je u redu s trudnoćom. Ispada da su oboje bili pod velikim stresom i da je ona bila više opterećena nego je to sama mislila... Doktor joj je rekao da dosta toga ovisi i o tome kako se muškarac osjeća. I on je bio pod velikim stresom i kad ga se rješio i kad se napokon malo opustio ostala je trudna! Ne znam pomaže li ti ikako ovo što sam ti sad rekla, ali često se događaju takve stvari...da nekad nema medicinski nikakve prepreke za trudnoću, nego više utjecaja imaju ovi vanjski faktori i čovjekovo psihičko stanje. Znam da to svi govore i da je to klišej, ali oni su stvarno uspjeli kad su se najmanje nadali. Slijedeći korak je bila umjetna oplodnja. Teško je to reći nekome tko se 7 godina trudi...ali nemoj odustati!! U svakom slučaju, radi tvog vlastitog mira, savjetovala bih ti da se ipak obratiš liječniku ukoliko vidiš da se ništa nije promjenilo. Nadam se da ćeš ubzo postati mama i da ćeš imati jednu malu ! U svakom slučaju, ŽELIM TI PUNO SREĆE!!! I držim fige ! IZVORNA PORUKA: beni29 Kod mene ti ja sa drugim djetetom bilo tako. Ja sam bila pod hormonalim tretmanom inejkcijama i klomifenom da ostnaem trudna skror dvije godine. Imala sam malih problema izgubila sam ciklus i samo teblete su mi pomagale da imam ovulciju. Nakon dvoje godine teskogtretmana odmucili smo da prestanemo i da zahvalimo dragom bogu sto vec imamo jedno dijete i da jedostavno nastavimo zivjeti nas zivot. I poja ti draga ja sam prestala uzimati tablete u julu i na godisnjem odmoru u august ja ostanem trudna. Naravno odmah na pocetku sam mislila da nemam ciklus kao i po obicaju ali znas kada onaj mali crvic kaze hajde uradi trst koji je bio pozitivan. Moj mali pozitivni test ima 22 mjeseca u dobar cas i vjeruj mi da je to stvarno bilo iznenada. Puno srece IZVORNA PORUKA: mishka Nisam imala slicnih problema sa zadrudnjivanjem kao vi, ali s obzirom da je se navela recenica "..kada se najmanje budete nadali", javila se potreba da svoje iskustvo podjelim.... Prva trudnoca je dosla iznenada, neplanirana.... Kada sam htjela drugo dijete i pocela razmisljati i raditi na tome, nije islo tako jednostavno....Oplakivala sam svaku M koju dobijem, i bivala sve utucenija, i po glavi su se pocele vrtiti raznorazne misli( da nesto nije u redu, kako ne moze, sta se desava, mozda je ovo, mozda je ono...)... I nakon 6-7mjeseci, prestala sam razmisljati o tome, jer kako Beni rece pocela sam zahvaljivati Bogu sto imam i jedno, i odem ginekologu cisto da svoju psihu smirim i da se uvjerim da je sve u redu....I vise nismo "redovno radili" na ,(jer je, bukvalno, sex bio samo iz tog razloga), odlucili smo da "urijedimo"(tj. da to bude iz cejfa i kad nam je cejf),.... I sljedeci mjesec je rezultat bio plusic...... Tako da sam se uvjerila da psiha zaista igra veeeeliku ulogu u tome, i da dolazi kada se najmanje nadas, tj. kada najmanje ocekujes..... Sretno svima koji ocekuju svoj plusic.....Jer, zaista, mislim da nije lahko izaci sa psihom na kraj......A nekad ona zna biti najveci neprijatelj..... Mozda sam ja imala tu srecu da "brzo"(jer je meni svaki mjesec bio godina) ostanem u drugom stanju, jer nisam imala "pritisak" okoline, jer niko nije znao da ganjamo drugo dijete...Mislim da mi je i to bila olaksavajuca okolnost.... IZVORNA PORUKA: ajnur hej moja komsinica 13 god nije imala djece i odluce posvojiti dijete i taj mjesec ostane trudna mislim da je sve i Bozijim rukama.kako neke zene ostanu trudne i ako imaju odnos u neplodnim danaima? sve je od Boga pa i to. zato se treba opustiti i uzdati se u dragog Boga IZVORNA PORUKA: aida84 Treba vjerovati u sudbinu...Sve sto se desava s razlogom je... Vjerujte vas vasa beba ceka, samo Bog odlucuje kada cete je dobiti... Meni je kuja okotila 9 kucica i poslije toga sam odmah zatrudnila...to je bas moralo tako da se desi Sretno! IZVORNA PORUKA: S.mama Ja ovdje moram odgovoriti i reci da je to istina,kada se budes najmanje nadala,doci ce... Ja i m smo pokusavali godinu dana,nije to dug period,ali za nas su bile godine..Preselimo se u stan,pod kiriju,i tolike smo brige imali da mi na um nije padala beba... Jedno vece perem zube i povratim,bila sam u cudu jer kako znam za sebe u trecem razredu osnovne sam povratila i nikada vise..I skontam,to je to.. Ujutro u apoteku po test,pozitivan..Kazem M,on zbunjen sav,kaze meni pa gdje nadje sad i pocne se smijati... Kazem ti,kad na umu budes imala nesto trebe,doci ce bebica,nemoj se predavati i puno razmisljati o tome... Zelim ti puno,puno srece...