Vedica
|
postovi sa slicne teme IZVORNA PORUKA: zelimbebu pozdrav prvo svima... eh kao sto vidite u naslovu zelim bebu sad me zanima koji su jos preduslovi za zatrudnjenje osim da partner svrsi u meni.... prije tri mjeseca radila sam papa test i pokazao je samo blagu upalu na ultrazvuku mi je ustanovljeno prosirenje desnog jajnika, koristila sam terapiju i sad je sve ok.... medjutim zanima me da li osim izracunavanja plodnih dana postoji neka terapija za sto prije zacece.... unaprijed zahvalna.... IZVORNA PORUKA: Shee dobro došla i da ti se želja što prije ostvari! Imaš mnogo tema o ovom na čitavom forumu, pa ti polahko na dio zatrudnjenje i zađi po naslovima, naćićeš sve što te interesuje i više toga... IZVORNA PORUKA: zelimbebu hwala na odgovoru ali pokusavala sam naci, nasla sam samo ono da je potrebno piti folnu kiselinu.... to mi nije dovoljno IZVORNA PORUKA: Lulu_ a sta ti je dovoljno konkretno pitas konkretno odgovaramo IZVORNA PORUKA: marinči POZDRAV SVIMA ,,ja sam nova i također jako želim bebu......u braku tri godine pokušavamo 9 mjeseci al nikako da dočekamo te na testu IZVORNA PORUKA: napolitanka ja mislim, da osim ako kod muškarca nije problem i ako nisu neki veći problemi fiziološke prirode, da se stvarno dosta toga odvija u glavi...Konkretno moj slučaj: od svoje 14 godine se liječim kod ginekologa ( sad mi je 30), imala sam i hormonalne i cinove na grliću, ali bez obzira na sve te probleme uvijek sam imala plodne dane i normalne folikule...mijenjala sam dosta poslova u skladu sa svojim stručnim spremama...onog momenta kad sam prešla na ovaj postojeći, da ne tušim sad o stresovima i traumama, boga mi mi i folikule zakazaše...100 % vjerujem da stresovi ma kakve prirode utiču i na zdravlje i na psihu, a jedna kolegica doktorica mi jednom reče: pa priroda ne dozvoljava, da se jedno malo biće razvija u organizmu osobe, koja se trenutno na može brinuti ni za sebe, a kamoli za bebicu...i ja sad ozbiljno razmišljam šta dalje...vjerovatno otkaz, iako nisam baš toliki luzer da posustajem, ali meni je bebač na prvom mjestu...kada bi čovjek samo mogao da poravna svakodnevne probleme i mogao se opustiti...taj lijek konkretno meni najviše treba IZVORNA PORUKA: melinda30 ja sam u braku 6 godina. i ja sam u svoje vrijeme bila razočarana, padala u depresiju i u sred čista mira počinjala plakat. jer moj muz i ja smo se čuvali 2 godine, zatim smo se lupili u glavu i upitali se šta čekamo. i onda krenuli. i to na moru. joj ja čula žene na moru lako ostanu trudne, i ja mislila uh evo ga. to je to! a šipak!!! nema care kad ti hoćeš. konkurišem ja za jedan posao dok radim drugi. pa napustim taj drugi da odradim probni rok za drugi. i onda čekam da se napravi zgrada za taj drgi posao. pa čekajući nađem treći. i tako ja radim, a u međuvremenu idem doktoru u brčko. čula ima dobar doktor. moju zaovu vodio kojoj su bile male šanse za djecu (sad ima 2). radila sve moguće, pila tablete za uspješniju ovulaciju, pa macina trava, pa cvat bijele djeteline..., pa radila nekoliko puta inseminaciju, dizala noge uzrak da ne iscuri. mogla sam bit akrobata i svaki put plakala. kaže doktor meni da imam blokadu u glavi. i prije sam čula da od prevelike želje ono kao neće da se primi. haj, nejse. i da se vratim na moje poslove: tako ja počnem napokon raditi onaj moj posao. i kad sam počela raditi u početku je to bio nekakav rad na objektu. digli ga mi radnici na noge, rintali ko budale za džabe. poslije 1 mj. rada za platu 15 nas dobije otkaz. kao višak!!! i ja se onda fino opustim, ko ovca na livadu pustila mozak. nema sekiracije. nema umora. nema blentavih gazdi koji sebe nazivaju direktorom. joj, rahatluka! ja i moj muž!!! i po belaju mene vrate na posao ja buknula ko tratinčica u prolječe. sve ljepša i veća! uradim ja test, a on ni tamo ni ovamo. gledam ja, bem mu, zar je i ovo moguće. kupim ja drugi. najeftiniji!!! al da ne bude greške, kupim najveći, dragi bože koliko toplomjer za kravu. i sanjam ja svu noć kako ga radim. ujutro pun mjehur al ja ne smijem da se pomaknem.i na kraju skupim hrabrost pa hajd piš piš po njemu, da ne bude greške. i stavim ga na pod, sjedim na šolji i čekam. prva crta!!! moj bože jesam skočila kad sam vidila drugu, mogla sam komšiji u kroz sifon proletit. aman, cure moj recept nije samo dizanje nogu, i gledanje u plodne dane. nemojte razmišljat o tome. samo vjerujte u Boga i njegovu moć. nemojte plakat i biti razočarane. ako nije ovaj mjesec, biće ako bog da drugi. ako sam ja nakon toliko godina dočekala svog Emina, i vi ćete. moj emin sada spava. ima 10 mjeseci. sa 9 je počeo govoriti mama, baba i nana. danas je vidio muhu i kaže buba. ovih dana nije samo da kaže mama, nego i kad me traži po stanu, tako zove. propuzao je sa 5,5 mjeseci. elhmadulillah, dobar je. a rodio se sa samo 4,34 kg i 58 cm. bio je najveća i najljepša beba u porodilištu. voli ga mama najviše na svijetu. joj, zaboravila sam raći da su me poslije poroda opet otpustili. nece kažu, porodilje!!! ha ha ha IZVORNA PORUKA: Lulu_ zelimbebu kako bi bilo da ti damo na internetu stranicu koja tacno racuna plodne dane i da tada pokusas ali na 2 dana PRIJE TOGA NEMOJTE BITI INTIMNI DA BI SPERMA IMALI ODGOVARAJUCU KVALITETU. ne znam dali si znala ali ne mozes ostati trudna ako ste svaki dan intimni jer sperma nema dovoljno vremena da sazrije...sigurno si znala to...ali eto opet da kazem posto je moja rodica spavala sa mm po 2 puta na dan i pitala se zasto ne funkcionise ja sam ostala trudna prvim pokusajem izracunala sam plodne dane pomocu jedne stranice koja je malo detaljnija od drugih i eto...rodila mi se naomih