RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

ajludina -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (7.10.2013 15:18:57)

ma sramota nas 20 je samo doslo danas...a druge gospode sjed kuci i griju guzice sa svojom djecom....a nasa se djeca mrznu...i hoce i one pare kao i mi....ma ne treba nama nista ni dati dokle god smo ovakve....zenturace

jenny_jenny -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (7.10.2013 16:27:03)

apsolutno se slažem sa ajludina..

Juve -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (7.10.2013 20:14:15)

Ma fujjjj sram i stid da ih bude

visoko -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (7.10.2013 22:33:46)

žene svaka čast na organizovanim protestima podržavam[sm=bravo.gif],ali mi se ne sviđa što ovako kritikujete žene koje nisu došle,ja sam iz Visokog i vratila sam se na posao prošle sedmice,nemoguće da dobijem dan slobodan(a treba mi da bi došla u Zenicu i bila na protestima) .Nama iz Visokog treba cirka 30 KM da dođemo do Zenice tako isto i ženema iz drugih gradova, a kako nam ovi uplaćuju dobro imamo šta pojest, zato netreba sve žene kritikovat. Još jednom PODRŽAVAM VAS ali nemojte nas sve u isti koš stavljat neke od nas stvarno nisu mogle doć........

suberbeba -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (8.10.2013 8:20:09)

ajludina, odakle ti pravo da kritikujes nekoga kad si se tek sad kad smo poduzele konkretne korake javila iz misije rupe...visoko je fino objasnila da su neke u nemogucnosti doci iz vise razloga...pocele raditi ....finansijski sredstava...pa mozda i bolesti djeteta...zar je to problem sto zene iz zenice, grada u kojem je smjestena vlada kantona dolaze u ime svih nas...zar treba da se ostale zene iz ostalih gradova jos vise zaduzuju da bi dosle i bile vidjene...zar nije bolje za cijenu karte od 20-30 KM uzeti paket pelena i hape za svoju djecu ? zato drugi put dobro razmisli kad nekoga prozivas i nazivas zenturacama,jer barem na ovom forumu ti to nemas pravo...cure samo nastavite...puna podrska iz Tesnja

suberbeba -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (8.10.2013 8:22:07)

jenny_jenny i za tebe isto vazi...[sm=smiley21.gif][sm=smiley21.gif][sm=smiley21.gif]

zemama -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (8.10.2013 10:29:02)

mislim da se to vise odnosilo za mame iz zenice, kojih je zaista u vrijeme protesta puna carsija, setkaju se i ispijaju kafice, a bilo bi fino za sve nas da smo ujedinjene i slozne, prije bi dosle do cilja..a ne samo po forumima i kaficama kukati kako je lose.razumijem majke iz drugih gradova, znam da situacija nije sjajna, ali problem je sto i one koje mogu, ne dolaze..
podrav mamama protestanticama [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ajludina -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (8.10.2013 13:01:03)

superbeba......ovo se odnosilo na zene iz zenice....one van zenice niko ne proziva pa tako ni ja.....a ti sto si se nasla u tome to je tvoja stvar....ovo se odnosili na Gospode zenicanke koje su grijale guzicu kod kuce,dok su ostale bile ispred RMK i borile se za njih.... a to sto sam se ja tek sad javila(prijavila)to je moja stvar....ocigledno je da nisam imala para za platiti nternet.....a ti (superbeba)kad dodes ispred RMK i provedes s djetetom 1 sat vani ....javi se

suberbeba -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (8.10.2013 14:27:05)

[sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

vicki -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (8.10.2013 17:00:46)

Zavadi pa vladaj...nemoj te okrivljivati mame.Ne uplaćuju one naknade niti zavisi od njih hoće li ovi bezdušnici uplatiti [sm=hudicek1.gif].Usmjerimo energiju gdje treba...Ovo vrijeđanje tipa ženturače je potpuno nepotrebno.Ali svako ima kućni odgoj.Ja sam prvi put bila,ali sada mi je dijete bilo bolesno i zbog toga sam ženturača?Ova bezvezna rasprava će nam pravo koristiti.
Zna se koje odgovoran za uplate,to svakako nisu mame.Pa koja to mama ne želi svom djetetu najbolje?WTF?
Nažalost uplata nema i čisto sumnjam da će ovaj mjesec i biti[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Protesti su bili neuspješni,ovi drugi su pokazali samo koliko smo slabe i nezaštićene.
Čuvajmo našu djecu,živce i zdravlje trebat će nam za sve izvjesniji povratak na posao.
Pozdrav žene...

micamaca13 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (8.10.2013 19:15:33)

Drage moje, bila sam u petak, ali ova dva protekla dana nisam, imam dvije bebe i ako nemam pomoc druge osobe, podrazumjeva se da ne mogu sama s njima doci i zato sam zenturaca[sm=smiley1.gif]Dobro, nema veze, ja se ne ljutim, samo neka mi neko potvrdi da li se i sutra okupljamo da organizujem pomoc pa da dojem?Hvala na odgovoru,pozdrav svim mamama i [sm=duda.gif]

suberbeba -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (9.10.2013 6:57:05)

Hvala Vicki...vidim da si shvatila sta sam mislila...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] a za glupe komentare imam samo [sm=smiley35.gif][sm=smiley34.gif][sm=smiley28.gif][sm=hudicek1.gif][sm=zmeden.gif][sm=duda.gif]

adisa h -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (9.10.2013 10:50:39)

amire vi znate hoce li biti ovaj mjesec uplata ili nece da se ne nadam

micamaca13 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (9.10.2013 11:05:37)

Eto...niko da kaze ima li protest u 12h ili nema i onda se zalite kako niko ne dolazi?[sm=zmeden.gif]

Storm -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (9.10.2013 11:54:03)

Topli obrok PDF Ispis E-mail
administrator
Srijeda, 09 Oktobar 2013
Prema zvaničnim informacijama iz Ministarstva finansija Zeničko-dobojskog kantona danas, 09.10.2013.godine, izvršiti će se isplata toplog obroka za mjesec septembar za sve budžetske korisnike Zeničko-dobojskog kantona

znaci za ovo ima para, a za bebe nema, stvarno je drzava propast.....[sm=hudicek1.gif]

zana_04 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (9.10.2013 12:18:59)

Toliko riječ danas znači, a Premijer je izjavio da je isplata ići dokraja sedmice. Mene je stid ispred njega.

amir_z -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (9.10.2013 13:25:24)

ja imam informaciju, od pouzdanog izvora, da je danas uplaćena porodiljska naknada...dakle, kanton je uplatio nakande, a kad ce doci do krajnjeg korisnika to stvarno ne znam, uplaćeno je samo za jedan mjesec, nazalost...eto, pozdrav

zana_04 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (9.10.2013 13:34:58)

Hvala Amire na informaciji. Ipak je izjava Premijera išla u medije.... do kraja mjeseca treba rebalans budžeta predložiti Skupštini pa vidjet ćemo ako je istina.

adella88 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (10.10.2013 11:34:33)

u tešnju je bila isplata za jedan mjesec.

visoko -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (10.10.2013 11:37:22)

i u Visokom bila isplata konačno i jadno[sm=bravo.gif][sm=hudicek1.gif]

Stent -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (10.10.2013 14:10:16)

raja, hvala na info....

Lady83 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (10.10.2013 14:12:42)

Drage mame,
Visoko je uplaćeno, jedna porodiljska naknada....[sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

plinceza -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (10.10.2013 15:44:35)

Bila naknada i u Kaknju[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

enimid -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (11.10.2013 9:55:32)

Ej jel zna neko kada će naknada za juni..[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
PS razvucite dobro ovu lovu jer veliko je pitanje kada će opet leći..pozzz svima

adisa h -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (11.10.2013 12:28:01)

ima li sta za zenicu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>