RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

medyy -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 11:41:15)

jada i cemera od drzave samo kazem sretan je ostao onaj ko je otisao iz ove proklete zemlje

Jelena J. -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 11:53:03)

Mi zivimo u prelijepoj drzavi Medy... samo su govna ljudi koji upravljaju njome, a i za to smo sami krivi..
DobojJug, niko ne zna kada je uplata i za koji mjesec, vidis i sama da nema nikakvog reda i da ovdje pravila ne vaze. Ja i dalje apelujem majke da ne sute po tom pitanju, jer sve dok sutimo izgleda kao da smo zadovoljne.

Lady83 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 12:02:34)

Pozdrav svima,
Da li ima neko informaciju za Visoko???

zana_04 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 12:04:14)

Baš tako, mi smo krivi što od nas prave idiote. I dalje treba vršiti pritisak a ne biti zadovoljan uplatom (za maj) sramota. Možda nemaju kalendar ...?Neka obustave sebi plaće i ostala primanja.

Nikara -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 12:29:32)

Evo, mama Minčica je poduzela prvi korak. Svaka čast! Da vidimo koliko nas je sprmn stati pred Hayatovu kameru, pa da se jednom progovori o ovome - JAVNO. Ovako se samo vrtimo u krug.

cvječko -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 12:39:57)

Zenica

suberbeba -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 13:09:43)

adela88 imal sta u tesnju? :)

adella88 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 13:36:05)

IZVORNA PORUKA: suberbeba

adela88 imal sta u tesnju? :)

Nema još ništa, prisjedoše nama prošle 2 uplate...

adella88 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 13:42:33)

Sad pročita ovo u porodiljskoj naknadi za Sarajevo: DRAGE MAME MALA POMOC MI OD VASA TREBA JA SAM PRINCEZU RODILA U OKTOBRU 2012 KADA DA OCEKUJEM 13 PLATU KAO ONO CESTITKA OD GRADONACELNIKA.DA LI SE TO UOPSTE VISE DJELI

Mi nemamo ni redovno

DobojJug -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 13:44:07)

sve su isplatili, plate, czr, nezaposlene,nezaposlene majke samo nama sipak[sm=smiley13.gif]

eminamirnesa -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 19:09:57)

I JA SAM DANAS ZVALA CZR U ŽEPČU I KAŽU DA OČEKUJEMO DO PETKA UPLATU...tj. oni se tako nadaju jer su počele neke uplate...ko će ga znati [sm=zmeden.gif] ovo je sve ŽALOSNO... godinama ovo isto rade, godinama ne uplaćuju na vrijeme naknade u našem kantonu, a smjenilo se više ministara od tada... očito treba godinama štediti da bi sebi čovjek mogao 'priuštiti' da ode na porodiljno, trudničko...[sm=smiley19.gif]

vicki -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 19:50:14)

pa ovo je stvarno bezobrazluk[sm=hudicek1.gif]!!!!Čekam prvu naknadu 6.mjeseci[sm=zmeden.gif]
Mi smo krive.Trebamo se organizovati i sa bebama pred kanton.Blokirati vladu,boriti se za svoja i bebina prava..Ovdje kukakmo i nikakvog efekta.Psi lutalice redovnije dobijaju svoje"naknade".Ima li žena od akcije među nama!?
svi imaju svoje neke proteste ,ajmo i mi napraviti svoje.Pa zar ima išta dragocjenije od naših beba?To je naša budućnost a oni se poigravaju sa njom!!!I onda kažu bijela kuga prijeti.
Ajmo cure u akciju,nećemo valjda svaki mjesec samo kukakti po forumima?sve treba tražiti odmah i izostatke i onih 10% umanjenja..
svi kukakmo,a kada bi trebalo u akciju sklanjamo se u stranu[sm=smiley13.gif]
http://www.youtube.com/watch?v=x_PV8XmvLMw

zana_04 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 20:30:44)

Ja sam za....Napraviti proteste pokazati sramotu "vlasti".Ponekadpomislim da bi se i prema nama odnosili kao i kada su inavalidi protestovali,danima su sjedili na ulici i opet ništa.Šta bi tek nama uradili.

micamaca13 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 20:41:53)

Pozdrav svima, cujem da su neki protesti u dogovoru, pa ako neko ima konkretnu informaciju kada i u koliko, da znam da dodjem, ovo vise nema smisla...

vicki -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 20:45:38)

pa hajmo!!!nek nas bude 15,čut će se za naš problem!!!Ovako da nas je na forumu 100.nema koristi...na žalost ne vjerujem da bi se odazvalo ni 5!"suviše smo indolentne i to ove glavonje obilato koriste..Čim legnu pare ,svi ćemo opet šutiti 30.dana...znam ja nas[sm=smiley35.gif] ti nas...

micamaca13 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 20:48:39)

Ja cekam vec cetvrti mjesec, ne mogu vise da sutim niti hocu!!!Evo javljam se u akciju ako treba bebu u kengur nosljiku i opred kanton, javite kada i sta treba, krajnje je vrijeme ne da progovorimo, nego za zavristimo!!!DOSTA!!!

vicki -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 20:51:27)

http://www.youtube.com/watch?v=-mchwecePn4

vicki -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 20:54:31)

ja vrištim 5.mjeseci[sm=zaspan.gif][sm=zaspan.gif]!!!!Nazoveš ih oni ti ljubazno ponove ovo gore iz ovog klipa:
para nema more bit bidne[sm=zmeden.gif]

zana_04 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 21:28:46)

Netreba nam ljubaznost službenika, to su naši novci koliko poslodavci izdvajaju za doprinose a oni troše. To nije socijalna pomoć već NAŠE PRAVO koje smo zaradili.

micamaca13 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 21:49:50)

Zenice drage evo ko je voljan da se bar malo cuje nas glas, sutra od 10-12h na RADIO ZENICA bit ce otvoreni telefoni za raspravu i misljenje o ovoj temi, neka se javi na broj telefona 032 449 200 pa da nas bar neko cuje!!!Eto toliko sam ja mogla da ucinim, a za okupljanje ko sta dogovori neka javi, dolazimo!!!

jenny_jenny -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 21:51:35)

pozdrav svima, ima li iko kakve konkretne informacije kada će više biti uplata za Zenicu? Ovo je stvarno katastrofalno, totalno bezobrazno i neodgovorno!

DobojJug -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 22:02:42)

hajde da odredimo odmah datum i da se objavi sutra na radio zenica neka sve znaju i budu obavjestene i da nas dodje sto vise pa nemoze ovako vise idemo pred vladu

vicki -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 22:08:33)

Hvala za emisiju na radiu..100% ću učestvovati[sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif]

DobojJug -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 22:10:57)

evo ja predlazem da protest bude 7mog u ponedjeljak, da se o tome obavjeste sve televizije hayat,obn,radio stanice pogotovo radio zenica. Znaci ne bude li do ponedjeljka uplaceno od mjeseca maja na ovamo sve mi dolazimo u ponedjeljak u 12h i niko nas nece otjerati.jel moze?

Minčica -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.10.2013 22:19:37)

S obzirom da niko neće pred kamere,hajde da se najavimo premijeru i da dođemo sve sa djecom,pa da zaprijetimo protestima,ima li neko za,ali 100%,bez obzira da li bude do petka naknada ili ne,jer opet će preskočiti jednu uplatu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>