RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

zepce84 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (19.8.2013 21:13:13)

da da uplata za zaposlene porodilje[sm=bravo.gif] raiffeisen banka[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Suela -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (19.8.2013 22:19:53)

I u Zenici bila uplata, konačno, Intesa Sanpaolo [sm=smiley1.gif]

visoko -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (20.8.2013 9:40:06)

samo Visoko još ništa [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

adisa h -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (20.8.2013 16:05:42)

moze li mi neko reci je li se treba negdje javljati dok smo na porodiljskom

bebara mala -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (20.8.2013 16:52:13)

znal ko sta je s visokom mi uvjek zadnji!!!!

bebara mala -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (21.8.2013 21:05:11)

biilo danas i u visokom sparkase[sm=bravo.gif]

Stent -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (23.8.2013 8:44:23)

ako sam dobro razumjela pitanje,
trebas,
doznake od doktora (porodicna medicina) nosis mjesecno u centar za socijalni rad u svojoj općini, negdje ima i rok do kojeg datuma u mjesecu to treba dostavit...
Sretno!

visoko -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (23.8.2013 10:02:56)

dali je neko iz Visokog primio naknadu za april a da je na drugim bankama(raiff.,unicredit....)?Znam da je bilo na sparkasse,ja sam na raiff. a još nisam primila naknadu.

adisa h -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (2.9.2013 17:19:52)

hvala i moze li mi neko reci je li bila uplata za maj

cvječko -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (5.9.2013 9:52:19)

za april zadnja [sm=smiley1.gif]

adisa h -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (6.9.2013 19:45:10)

hvala svima na odgovorima

suberbeba -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (9.9.2013 13:47:30)

jel pocelo odbrojavanje? :)

DobojJug -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (9.9.2013 15:27:43)

meni rjesenje glasi od 21aprila ali sam se 27maja porodila...jaooo kada bi ovaj mj.dobila pare slavila bi ko romsku svadbu 3 dana :-D i da moze li mi neko reci, izostaci dali ce i oni odma lec ili tek kad pocnem radit?hvala

Elaa -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (13.9.2013 13:01:28)

Nisam odavno bila na forumu ali sad imam mali problemcic pa se nadam da ce mi neko znati odgovoriti :) .Trudna sam ,4 mjesec, sve je hvala Bogu uredu sa bebicom i ja se dobro osjecam, posao mi nije tezak ali sam izlozena svakodnevno bolesnim ljudima. Od danas sam uzela bolovanje do kraja mjeseca cisto jer je polako pocela sezona gripe i ne zelim da naudim bebici i sebi bezveze. Imam jos 10 dana godisnjeg odmora koji cuvam kada padne snijeg da malo odmorim. Moj direktor nije tako zadovoljan sto sam ja sad uzela bolovanje , kaze trebala sam prvo uzeti citav GO i nesta mi je pricao o postotcima odbijanja za porodiljsko, u obzir dolaze zadnje 3 plate valjda. Eh mene sad interesuje , posto se nisam mogla naglabat s njim , moze li mi neko objasniti kolika je nadoknada u ZE-DO kantonu za porodiljsko ? Kako to uopste ide nije mi nista jasno stvarno. Malo sam se raspisala ali se nadam da ce te me skontati :), hvala vam , pozz

amir_z -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (13.9.2013 13:14:42)

kad si na trudnickom bolovanju od zdravstvenog osiguranja dobijaš 100 postotnu naknadu plaće, ako je neto 800 KM plus porezi i doprinosi, oni ti vrate tih 800 KM, a i poreze i doprinose...s tim što po otvaranju tog bolovanja prva 42 dana idu na teret poslodavca pa nisam siguran kako oni obračunavaju i da li isplaćuju 100 posto ili 80 posto...kad se porodis, otvaraš porodiljsko bolovanje, a isto se otvara obicno nekad u zadnjem mjesecu trudoce...nakon toga ni poslodavac, ni fond nemaju više veze s tobom...naknadu i doprinose za tebe plaća Kanton, a ti preko svog nadležnog centra za socijalni rad ostvarujes pravo na naknadu (70 % plate) koja ti maksimalno moze biti oko 600 KM, to je gornja granica i zavisi od plate koju si ostvarivala kod svog poslodavca, ako je manja od 600 KM i ta naknada ce biti manja...mislim da je to to...

palma -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (13.9.2013 13:27:26)

Elaa ako ti je stresan posao idi na bolovanje, fino ti napiše tvoj ginekolog mirovanje i ti primaš 100% platu, samo nemaš topli obrok, a kada ti se otvori porodiljsko onda 70%.

Elaa -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (13.9.2013 14:01:34)

Hvala vam na detaljnom opisu,bas ste mi pomogle. Mene je samo uzrujalo sto moj direktor mora odma da me zove kuci i da mi govori sta cu ja uzeti i da trebam prekinuti bolovanje. Jos samo nesto ako necu biti dosadna :-) ,ako odem na bolovanje dok se ne porodim, onda idem na porodiljsko,koliko se onda odbija ,80ili 70% ? Valjda vam nisam zakomplikovala? Pozz

patrizia -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (13.9.2013 23:04:11)

ella

na rjesenju pise 80%s tim da ti za nesto odbiju 10%,tako da u konačnici dobiješ 70% :).Dali ko zna kada krecu isplate za maj?

suberbeba -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (16.9.2013 7:08:29)

samo ti lagano trazi da ti se otvori bolovanje sa 100% mirovanjem i mirna si ...pusti sefa i njegove postotke...ti i tvoja bebica ste najbitnije....obavezno provjeri da li ti je uvezan staz, jer ce ti prosjek porodiljske naknade racunati 6 mjeseci unazad od datuma poroda..:)

visoko -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (16.9.2013 12:14:00)

imal ko informacija kad će nam uplata za maj???

DobojJug -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (16.9.2013 12:59:52)

Mene sad zvala teta iz centra, inace ja cekam naknadu prvi put,kaze da nezna kada ce biti za maj uplata a ja cu dobiti tek kada bude za juni jer u maju sam rodila.Pa bi voljela znati jel se ikada desavala da u jednom mj.uplate dva puta zato sto kasne mislim jel moguce da bude i za juni ovaj mj. :-S hvala

visoko -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (17.9.2013 10:38:20)

Sad sam zvala Zenicu i kažu da su pare za zaposlene uplaćene u petak.Jel kome leglo na račun???

adella88 -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (17.9.2013 14:23:11)

u tešnju još ništa nema

Elaa -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (17.9.2013 16:08:25)

IZVORNA PORUKA: suberbeba

samo ti lagano trazi da ti se otvori bolovanje sa 100% mirovanjem i mirna si ...pusti sefa i njegove postotke...ti i tvoja bebica ste najbitnije....obavezno provjeri da li ti je uvezan staz, jer ce ti prosjek porodiljske naknade racunati 6 mjeseci unazad od datuma poroda..:)

Ma da, nema sta, da nije ovokav period ,mislim na pocetak gripe jer ja s bolesnim ljudima svakako radim, moram se cuvati.
I rekla sam mu da mi novac nije bitan samo moja bebica i ja. Sto se staza tice ne moram brinuti kod mene je sigurna firma.
Hvala vam na komentarima i svakako je fino sto uvijek ima neko s kim mozemo podijeliti svoje boljkice i naravno ono lijepo sto nas prati u ovom nama najljepsem periodu [sm=smiley1.gif]

cvječko -> RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton (18.9.2013 8:43:09)

HYPO BANKA NIŠTA

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>