prelude za lude -> RE: Baby Einstein (11.1.2010 10:37:40)
|
Pogresno si skroz razumjela bit. Kad kompanija kao sto je Walt Disney napravi namjenski dvd kao sto je ovaj onda to mora biti dobro. Tu nema price. A to za povrat novca... Naravno glupi amerikanci, treba im digitron da bi zbrojili dva dvocifrena broja. Ovo znam jer sam jer sam radio s njima 6 godina. Do ovog povrata novca je doslo jer su mnogi mislili da ce im dijete biti genij poput Einstein-a ako gledaju ovaj dvd, a reklama za ove dvd-ove je navodila na taj zakljucak. Naravno ovo je vec drugi problem koji je totalno druge prirode i zalazi u sferu marketinga i prava. Naravno svako moze svakog tuziti i pokusati ga oguliti. A ovo za bosanske izmisljotine, i to je pogresno shvaceno. Pokusao sam reci da za ove dvd-ove, citavu pricu nisam ja izmislio. Dvd se pokazao jako dobro u citavom svijetu. A to za vase dijete sto kazete da ste ponosni sto zna sta je kanafa, ćenifa ... Tako i treba biti ponosan i treba uciti dijete materinjem jeziku i starinskim izrazima, ali isto tako treba dijete uciti i pripremati i na zivot van kucnih okvira. To milenium: Ovi dvd-ovi su naravno engleska verzija, ne postoji nasa sinhronizacija. To za jezik i brojeve. To i nije bas tako kako ti mislis. Sadrzaj dvd-a je uglavnom neke lutkice koje hodaju, crtaju ,boje, oblici koji promicu, samo ponekad se na engleskom jeziku spomene neka boja ili broj. Nije bit u tome. Nije bit da dijete nauci boje i brojeve sa ovog dvd-a. To je ipak vas posao, kao roditelja. Bit je da se dijete zainteresuje za nesto kao sto je sadrzaj ovog dvd-a. Sta dijete moze nauciti gledajuci crtani "Tom i Dzeri"!!!!! Je li to da ako padne klavir na tebe, ti ipak ostanes ziv!! Ili ako te auto pregazi, ti ipak ostanes ziv!!! Razumijete sta zelim reci.
|
|
|
|