Kviki -> RE: Egipat- Hurghada!!!! (2.5.2013 17:00:25)
|
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23 Dali je itko od vas bio u Hurghadi? Treba mi par savjeta, gdje otici gledat piramide ako ih ima u blizini? Ronjenje sa delfinima? Kupovina u gradu i voznja pustinjom? Dali ima tako sta i gdje je najbolje otici? Pa evo ako neko bio da mi da par savjeta mi idemo u 6 mj sada :-) Ukoliko si u mogućnosti, obavezno uzmi sve izlete, cure su ti već nabrojale većinu. izlet u Kairo podrazumijeva obilazak Piramida i Sfinge u Gizi, posjetu Muzeju antikviteta, šetnju Han el Halili bazarom, posjetu institutu za izradu papirusa, vožnju Nilom i ručak negdje na njegovoj obali, posjetu prodavnici uljanih parfema... Zatim izlet na Rajski otok, vožnja brodom,uz malo sreće imat ćete priliku vidjeti i delfine, usput bude pauza za grupno ronjenje oko koralnih grebena gdje se mogu vidjeti ribice nevjerovatnih boja i oblika, predivno, po dolasku na otok imate slobodno vrijeme namijenjeno kupanju u moru tirkizno-plave boje...Zatim izlet u Luxor, obilaze se Karnak, Dolina kraljeva, hram kraljice Hatšepsut,grobnice pojedinih faraona... Jedan od izleta je i vožnja bagijima pustinjom do improvizovanih beduinskih sela... Uh, baš me nađe sa ovim Egiptom [sm=smiley36.gif] I jedan vrlo koristan savjet koji meni niko nije dao tako da sam doživjela kulturološki šok, kada budeš išla u Kairo obuci se skroz pristojno, al' ono baš, ja sam bila u bermudama ispod koljena i u majici na bretele, a lokalno stanovništvo me je gledalo kao da sam upravo sišla sa šipke za ples [sm=smiley3.gif], toliko mi je bilo neprijatno... Sretno i uživaj [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|