scarlett -> RE: Babyvac (19.3.2010 1:18:34)
|
MM je predložio da kupimo Baby Vac i prije nego sam se porodila, jer bebe često imaju problema sa začepljenim nosićem. Ja sam za to tada prvi put čula i burno reagovala, tipa:Štaaa, nosić male [sm=duda.gif] i usisivač!!!! Nema šanse [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Kada je naš [sm=duda.gif] imao 2 mjeseca imao je jaku prehladu i nosić je bio toliko začepljen da nije mogao dojiti. Mi smo pokušavali kapima i Chicco pumpicom (koja je puno bolja od DMove i NUKove) da mu olakšamo, ali slabo je pomagalo i nakon većeg broja pokušaja, [sm=duda.gif] se već počeo ljutiti i plakati čim bi mu približila pumpicu i imala sam čak nekad osjećaj da se povrijedi tako. Pedijatrica nam je predložila aspiraciju nosa u ambulanti da bi mogao makar malo dojiti, ja sam tek tada vidjela da je to ustvari ekstremna metoda. [sm=smiley13.gif] Meni je to bilo strašno, jer špricom [sm=duda.gif] ubrizgaju neku tečnost u nosić i onda gurnu tanku cijev i ona aspirira sekret. Nisam mogla vjerovati koliko je sekreta izašlo, ali možete zamisliti kako je [sm=duda.gif] na to reagovao. Tada sam se pokajala zbog svoje davne reakcije na prijedlog kupovine Baby Vac-a. MM je odmah kupio i otada smo rahat, naročito jer se ne mora gurati u nosić, čak se može izvući dosta sekreta da se nosić i ne dodiruje. To je jedno od najvećih pomagala roditeljima za [sm=duda.gif]. Neki pedijatri su nam govorili kako to nije preporučljivo(mislim da mnogi ne znaju tačno šta je to i reaguju kao što sam i ja sama dok nisam vidjela), jer može oštetiti sluznicu, ali naravno neće nijedan roditelj pretjerivati u njegovoj upotrebi, a u svakom slučaju, uvjerila sam se da je mehanička pumpica štetnija.
|
|
|
|