RE: Čorokotovo ulje (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

malenaa -> RE: Čorokotovo ulje (21.11.2012 16:16:33)

kupih ovo ulje maloprije u apoteci...
citam da pomaze šri zacecu. pocinjem piti i macinu travu u vrkutu, pa ima li ko savjet kako piti ovo ulje...koliko i sl. da napomenem 3dc mi je.

djoisa -> RE: Čorokotovo ulje (21.11.2012 21:13:10)

ja sam citala da trudnice ne bi trebale piti curekotovo ulje

mamina princeza -> RE: Čorokotovo ulje (22.11.2012 8:29:09)

ja sma isto cula da nije dobro piti u trudnoci jer puno jaca imunitet pa dolazi do odbacivanja svega sto organizam ne prpeozna pa ne dja Boze da dodje do odbacivanja ploda ili recimo kod osoba sa transpaltniranim organima. Ja bih na tvom mjestu ipak izabrala nesto drugo ...jer ne zas nikad tacno kad se ostavri trudnoca pa d prestanes da pijes. Jedino recimo d apijes kao macinu travu tj do ovulacije cini mis e d as eona tako pije.

Saljem ti PP

Ja ga nisam pila u trudnoci a evo ne pijem ni sad adok doji m nesto sve dobivam razlicite informacije. sta mislite da li bi ja mogla piti sada:
Inace sam curici pocela davati curekotovo ulje svaki dan ujutro kako pise ( kupujemo u bademu nerafinirano ) tj jednu malu kasikicu i onda popije vodu u kojoj je razmucen med i cini mi se da djeluje bolje nego razni sirupi za imunitet koje smo probali. Al curekot treba piti duze vrijeme da bi dao svoje efekte. mi smo isto relativno nedavno poceli prije mozda mjesec dana.

lilix -> RE: Čorokotovo ulje (22.11.2012 8:40:32)

u trudnoći ja lično ne bih ništa koristila bez konsultacije sa doktorom...inače što se tiče ćurokota, ja sam ga jedno vrijeme redovno pila i istovremeno sam ga davala i starijem djetetu (4 godine), onda sam, kao što reče i mamina princeza, čula razne informacije, kao može se davati tjeci, pa ne može; pa sam mu prestala davati; sad aBd opet nastavljamo da ga pijemo, jer tu zimu kad smo ga pili imali smo samo jednu malu prehladu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Medić* -> RE: Čorokotovo ulje (22.11.2012 8:44:30)

Djeci se daje ujutro prije jela po pola kafene kasicice i isto toliko prije vecere, nakon toga je lijepo popiti casu mlake vode u kojoj smo otopili jednu kasiku meda.
Odrasli uzimmaju cijelu kasiku. Meni je nestalo pa moram u kupovinu istog :)
I ja sam cula da ulje čurukota ne smiju koristiti samo trudnice i ljudi sa tuđim transplatiranim organima.

Arnela92 -> RE: Čurekotovo ulje (25.1.2013 15:20:10)

Zdravo[sm=smiley1.gif] imam jedno pitanje, da li je mozda curekota ulje dobro protiv tzv. bijelog pranja SEKRETA ???

jasmin -> RE: Čurekotovo ulje (25.1.2013 19:00:18)

http://politika.hr//svijet/11565-donosimo-crno-sjeme-dobro-cuvana-tajna-za-neunistivi-imunitet?fb_action_ids=395946080497210&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22395946080497210%22%3A115073968667319%7D&action_type_map=%7B%22395946080497210%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=[]

Arnela,kako jaca imunitet,tako i popravlja vaginalno stanje.

Daliyah92 -> RE: Čurekotovo ulje (25.1.2013 19:14:21)

Ovo ulje je no1 za mene. Kad je moja mama trebala na operaciju nije se dvoumila nego je pocela sa pijenjem tog ulja, i nije isla na operaciju. Za par mjeseci je izlijecila cistu. [sm=smiley32.gif] I evo vec oko 8 god. ni traga od toga.

Galicia -> RE: Čurekotovo ulje (25.1.2013 19:21:39)

Ima li latinski naziv za ovo ulje?

(pitala a znam).

Imal ko kakvih rezultata, nadam se dobrih od ovog ulja? Ja nisam probala, jos.

jasmin -> RE: Čurekotovo ulje (25.1.2013 19:33:45)

IZVORNA PORUKA: Galicia

(pitala a znam).

Ima jako cudan ukus,ali za zdravlje sve moze.
Otkako znam za sebe,imam probleme s krajnicima i uvijek je lijek bio samo 10,15 injekcija pencilina.
Saznam za ovo,i kod upale grla`navalim` na ovo ulje,med,limun i ispiram grlo cajem kadulje...evo,hvala Bogu vec niz godina pa-pa antibiotik [sm=smiley1.gif].

Mjeseceva Pratilja -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 9:55:04)

Nakon 4 mjeseca kasnjenja mjesecnice, konacno je dobijem.[sm=bravo.gif]
Pila sam curekotovo ulje oko 7 dana.

mala_sa -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 10:15:44)

Mjeseceva Pratiljo po koliko kapi si pila i koliko puta dnevno?? Takodjer znas li koliko vremenski treba piti, pa praviti pauzu??

Daliyah92 -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 10:17:48)

VIdim gore postove od prosle godine ali moram napisati svoj komentar [sm=smiley1.gif] Istina je da ovo ulje odbacuje sve sto je strano organizmu, i ne bi ga smjeli piti ljudi sa transplantiranim organima, ali... BEBA u maminom stomaku NIJE strano tijelo. [sm=smiley1.gif] Ono je od nas. Ja sam ovo ulje normalno pila u trudnoci [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 10:23:12)

Daliyah ti si mozda imala srece i nisi imala kontrakcije, puno zena u pocetku trudnoce imaju kontrakcije upravo radi toga jer tijelo ne prepoznaje odmah plod i zeli da ga izbaci, tako da po mom misljenju treba oprez pri konzumiranju u trudnoci, ja licno nebih se usudila, pogotovo jer sam imala kontrakcije.

Daliyah92 -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 10:26:46)

Da, zaboravih napisati da ne bi trebalo u prva 3-4 mjeseca, ali kasnije je sasvim ok. Isto je i sa datulama, one se jedu tek krajem trudnoce.

Bebica11 -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 10:36:06)

IZVORNA PORUKA: canim

Daliyah ti si mozda imala srece i nisi imala kontrakcije, puno zena u pocetku trudnoce imaju kontrakcije upravo radi toga jer tijelo ne prepoznaje odmah plod i zeli da ga izbaci, tako da po mom misljenju treba oprez pri konzumiranju u trudnoci, ja licno nebih se usudila, pogotovo jer sam imala kontrakcije.

slazem se, prejako je nisu dzaba strucnjaco na to upozorili

Mjeseceva Pratilja -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 10:45:27)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Mjeseceva Pratiljo po koliko kapi si pila i koliko puta dnevno?? Takodjer znas li koliko vremenski treba piti, pa praviti pauzu??

Pila sam ujutro i navecer po jednu cajnu kasicicu. Poslije toga cajna kasicica meda rastopljena u casi tople vode.
Odmah prvi dan sam osjetila kao neki pritisak u jajnicima.

mala_sa -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 10:48:42)

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Pila sam ujutro i navecer po jednu cajnu kasicicu. Poslije toga cajna kasicica meda rastopljena u casi tople vode.
Odmah prvi dan sam osjetila kao neki pritisak u jajnicima.

Hvala [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 11:15:26)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

(pitala a znam).

Ima jako cudan ukus,ali za zdravlje sve moze.
Otkako znam za sebe,imam probleme s krajnicima i uvijek je lijek bio samo 10,15 injekcija pencilina.
Saznam za ovo,i kod upale grla`navalim` na ovo ulje,med,limun i ispiram grlo cajem kadulje...evo,hvala Bogu vec niz godina pa-pa antibiotik [sm=smiley1.gif].

koliko ja znam naziv je nigella sativa

rose -> RE: Čurekotovo ulje (1.3.2013 11:17:35)

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

VIdim gore postove od prosle godine ali moram napisati svoj komentar [sm=smiley1.gif] Istina je da ovo ulje odbacuje sve sto je strano organizmu, i ne bi ga smjeli piti ljudi sa transplantiranim organima, ali... BEBA u maminom stomaku NIJE strano tijelo. [sm=smiley1.gif] Ono je od nas. Ja sam ovo ulje normalno pila u trudnoci [sm=smiley1.gif]

organizam moze bebu prepoznati kao strano tijelo..i to je jedan od razloga spontanih pobacaja...ima to veze i s krvnom grupom i rh faktorom i nekompatibilnosti partnera...elem ne preporucuje se u trudnoci i tek sam se neki dan sjetila zasto sam ga prestala piti...od nedavno sam pocela opet ali kombinaciju curokot-med

Andy_Bec23 -> RE: Čurekotovo ulje (24.5.2013 13:42:23)

Ja sam kupila 3 boce, pa sad cu vidjet sta ce pomoci. Neznam ni kako da pijem? Meni je za pluca jer kasljem od cigara i ocu da ojacam imuni sistem.

Kako da pijem?

Leptiri -> RE: Čurekotovo ulje (24.5.2013 13:48:44)

Andy duso, ujutro jednu kafenu kasicicu popijes ulja, a zalijes to mlakom casom vode u kojoj stavis malu istu tu kasiku meda. To je prvo sto trebas popiti. Nije toliko ruzno, prvih dana jeste, ali brzo se naviknes.

Andy_Bec23 -> RE: Čurekotovo ulje (24.5.2013 13:52:21)

IZVORNA PORUKA: Leptiri

Andy duso, ujutro jednu kafenu kasicicu popijes ulja, a zalijes to mlakom casom vode u kojoj stavis malu istu tu kasiku meda. To je prvo sto trebas popiti. Nije toliko ruzno, prvih dana jeste, ali brzo se naviknes.

znaci za imunitet samo jedna kasikica na dan je dosta?

Leptiri -> RE: Čurekotovo ulje (24.5.2013 13:56:47)

To ti je dovoljno, nakon prve boce obavezno napravi pauzu od 10 dana. To je ulje bas jako i dovoljno je jedna mala kasika na dan.

Andy_Bec23 -> RE: Čurekotovo ulje (24.5.2013 14:06:00)

Super hvala na savjetu ....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>