san4 -> RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća (1.7.2011 18:35:22)
|
Ne znam da li moja prica ovdje pripada jos uvijek,ali imam zelju da je podjelim sa vama.Tuzna sam,jako.Bojim se,strasno...ali idem dalje i nadam se najboljem.Pa,ovako...Osam godina braka,osam godina borbe sa sterilitetom,do duse,prve tri godine nismo taj problem shvatali ozbiljno,kao desit ce se,jos smo mladi...da bi nakon tog perioda shvatili da se nesto desava. Otkriven uzrok endometrioza...nesto bakterija...lijecenje...terapije...brisevi...dvije godine.Operacija klasicno,odstranjen jajnik i jajovod,ja u soku...endometrioza je uvrnula jajnik,kao nije mu bilo spasa... Opet terapije,oporavak..stimulacije jajnika,terapije zbog upala...I ne izbjezni hsg,koji je bio traumatican. Godine prolaze,sve u redu ,ali do trudnoce ne dolazi. Javljamo se doktoru Godinjaku,ali se vraca i endometrioza na preostali jajnik.Radena laparoskopija i histeroskopija u jedanaestom mjesecu,otklonjena cista,jajovod prohodan.Opet stimulacije....nista. Mi malo pauzirali i isli prirodno...i ja zatrudnila!Prvi dan zadnje menstruacije je bio 22.05! Boze dragi,nase radosti,ali bila je jako kratko! Ubrzo sam prokrvarila,javljam se na kliniku,peta nedjlja trudnoce,ali se plod ne vidi,beta hcg 279.Trudnoce ima! Godinjak dosao sa godisnjeg,ja isla na Terme,nista se ne vidi! Jutos isla na kliniku,radili mi 4 D,ne vidi se ni da je plod u maternici,ali ni izvan nje,sluznica zadebljana!Sutra ujutro uraditi beta hcg i sa tim nalazom na kliniku.Doktor dezurni! znaci,sve zavisi od tog beta hcg-a! Toliko sam cekala trudnocu,a sad Boga molim da je spontani,a ne vanmatericna! A,da ...moram uraditi beta hcg privatno,jer labarotorija sutra ne radi! Da li znate gdje mogu to uraditi i da je povoljno!?
|
|
|
|