Drage moje, pozdrav svima. Ja sam se tek uclanila, da vam mogu ispricati moju pricu. Ponedeljak 28. mart necu nikada zaboraviti, jer sam taj dan pobijedila SMRT. Imala sam vanmatericnu trudnocu. Plod je bio star 8 nedelja i sto je najgore bio je ziv i srce mu je kucalo. Ovo mi je bila prva trudnoca. U nedelju sam osjetila strasne zigove kroz stomak koji su bili nepodnosljivi, otisla sam u hitnu sa muzem, kad doktor mi govori mozda si trudna, ne smije mi nista dati, i da se sutra tj. u ponedeljak obratim svom ginekologu. Na ginekoloskom pregledu su mi utvrdili da sam trudna. Sve je bilo dobro do ultrazvuka, ja trudna a ploda nigdje nema. Stomak mi je bio pun slobodne tecnosti. Nakon pozadugog vaginalnog pregleda, doktor odluci da me pregleda preko stomaka i na lijevom jajniku uoci plod star 8 nedelja. Odmah su me u salu spremili, bez ikakve pripreme pred operaciju posto je bio hitan slucaj. Kada me je doktor otvorio na operaciji, plod je eksplodirao i krv mi se izlila u stomak. Stomak mi je bio pun krvi i ugrusaka. Umjesto pola sata koliko obicno traju ove vrste operacija u mene je trajala dva sata. Izvadili su mi lijevi jajnik a jajovod je ostao, tako sam ga razumila posto mi je to sve rekao poslije operacije kada sam jos bila pod narkozom
.... Doktor mi je rekao u facu da nisam mlada i zdrava ne bi izasla ziva iz operacione sale, tako da sam za dlaku mogla zivot izgubiti.... Dosta sam krvi izgubila i plus sam imala krvarenje bas kao poslije poroda. Poslije operacije sam dobila i blagu anemiju, tako da sada pijem tablete za zeljezo i sve cajeve a posebno kunicu da mi ojaca krv i organizam. Uzasne bolove sam pretrpjela, ali nijedan dan nisam se derala niti suze pustila. Bila sam pozitivna i sada sam jer sam po naravi vesela osoba.... Sto sam pozitivnija organizam mi jaca hvala Bogu. Danas je treca sedmica od operacije i malo pomalo se oporavljam hvala Bogu. Doktor mi je rekao da sam specifican slucaj
jer me nista nije bolilo tokom pregleda, s obzirom da je plod bio 8 nedelja star i kada me je pregledao vaginalno nije bilo krvi.... Ja sve do te nedelje nisam osjetila nikakav bol, a menstruaciju sam imala redovno svakih 28 dana pa ni dana mi nije kasnila. Eto to je moja prica, za mjesec mi je kontrola pa cemo vidjeti od cega je. Dobro pazite, jer da nisam taj dan otisla na operaciju, vec sutra nebi bila medju zivima, tako da se jos nedam
, jos ja imam snage za zivot iako sam pretrpila velike bolove......Pozdravljam vas sve........