SREĆNA -> RE: Gdje na porod s blizancima u Sa? (19.4.2013 22:51:18)
|
IZVORNA PORUKA: manfri Srecna Cestitke od [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]za hrabrost i za dva nova zivota[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]zelim vam sve najbolje na svijetu i hvala na savjetu. U pravu si prica ruznih ima , a meni je zdravlje mojih bebaca najvaznije ? Ako ti ne bude mrsko kad budes stigla napisi mi kako ti je prosao oporavak od CR, kakop su bebaci prosli ? Jesi morala na CR ili si sama odabrala ? Fala ti puno ja tebi takođe želim svu sreću i u trudnoći i na porodu i svakako u životu sa svojim bebama akoBogda, Oporavak od CR je extra prošao, ja sam samu sebe iznenadila.Prvo ustajanje nakon buđenja je bilo fantastično, apsolutno nisam bol osjetila, polahko odeš do umivaonika , umiješ se, napiješ se vode, vratiš se u krevet.Sutradan kad su nas prebacivali iz intenzivne ja sam hodala , nisu me vozili na kolicima.Ne znam ja sam sama iznenađena kako sam se dobro osjećala.Jedino me je boljelo kad se nakašljem, ali nisam nešto puno ni kašljala, jer sam odmah po dolasku na odjeljenje uzela bebe, nisam imala vremena ni da ležim.Stalno sam bila na nogama, to mi je puno pomoglo, samo hodanje što više.Kad legnem odmah mi se kašlje a dok iskašlješ onaj šlajm rana te baš zaboli.Ja sam izašla treći dan kući.Bebe bile doro kao i ja i nije bilo razloga da se dalje ostaje, a ne bih imala ni snage psihički podnijeti onu bolnicu više. Ja sam morala na CR, jer je prvi porod bio takođe carski, a mala razlika između poroda i nove trudnoće 9 Mmj, a i bebe bile zatkom okrenute. Bebe su ocijenjene ocjenom 10 oba, bili teški 2700 i 3000 kg.rođeni u 38 sedmici, sve bilo super fala Bogu, nisu imali žutilo, nisu morali ni u inkubator, tako da fala dragom Bogu sve je bilo uredu. Ne znam šta bih još mogla napisati, ako te još šta interesuje piši, pa kad stignem opet ću ti odg. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|