lulaloo -> RE: Ljetni raspust i djeca (10.6.2016 12:56:52)
|
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Misliš li na dodatne obaveze djetetu, ili da bude pokriven dok vi niste kući u smislu da ga ko pričuva? Ako misliš na obaveze, nisam baš sigurna da bih ja voljela na svom godišnjem odmoru da imam dodane obaveze tipa kursa, radionica i sl. Ipak se ne zove bez veze "odmor". Dolaze nam lijepi dani pa se može i poslije posla i vikendom organizovati neka porodična aktivnost, tipa planina, bazen ... A ako je u pitanju ostanak djeteta kod nekoga, ili negdje, tu ti ne mogu dati savjet, jer mi imamo majku-servis :) Zapravo, da - mislim upravo na obaveze, ili, dodatne aktivnosti - ljetna skola sporta kao sto spominje skorpija, engleskog, plivanja, muzike i plesa, likovne radionice i sl, gdje bi dijete bilo nekih 4-5 sati dnevno. Imajuci u vidu moje dijete i mene kao majku, ne mogu zamisliti da po cijele dane on (7,5 godina) bude u stanu sa mnom, sa bebom od 5 mjeseci i sa tetom cuvalicom (tablet i tv nisu opcija). Da zivimo u kuci, sa dvoristem, u nekoj mahali gdje ima djece - ok. Ali ovako, u stanu, bez djece u ulici ili ispred zgrade - no, no, no :)
|
|
|
|