ebru -> Grčevi (kolike) kod beba (30.1.2008 8:27:59)
|
Ja sam mama od bebe koja je stara 1,5 mjesec.Nas problem kao vjerujem i mnogih mama su grcici.Poceli su nekad nakon druge nedjelje po rodjenju,to je pretezno jak plac koji se obicno javlja u vecernjim satima,mada to nije pravilo,javi se nekada i ujutro,ona grana rukicama i nogicama,pocrveni se sva kad place i znoji se(valjda od muke)Tek se smiri kada je baka uzme u ruke ili tata,ili ja (zavisi kod koga je)...Medjutim nekada nestanu i po 2-3 dana uopste nema te grcice,super,spava po 4 sata u komadu kad ustane presvucem je,nahranim,malo se izigramo i opet spavanje...bas bude vesela...ali nekad ne spavamo otprilike od '' sati navece,pa do 3 sata ujutro...prenosimo je iz ruke u ruku,hranimo je,pricamo joj ali nista ne pomaze... Probali smo sve(mislim sve)stavljanje tople pelene na stomacic,dajemo joj caj od komoraca,i dobili smo neke kapi koje se stavljaju u mlijeko(lefax)jer je hranim na flasicu,pa masiranje stomacica,tusiranje,radili joj vjezbice ali kad boli nista ne pomaze. Pa molim iskusne mame koje su imale slicnog iskustva da mi pisu kako su one rjesile taj problem,cula sam da se bebi moze dati caj od kamilice,(rjedje napravljen) beba se pokaki i onda prestaju grcici...to jos nisam probala(ali cula sam da je caj od kamilice tezak za bebu,da je jos rano) Napominjem da bebu hranim hipp-om 1(mozda bi promjena formule dobro uticala... POZDRAV SVIMA OD MENE I MOJE BEBACE[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]
|
|
|
|