RE: Dolaze vam gosti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

salmy -> RE: Dolaze vam gosti (10.4.2013 21:24:56)

Kafa sok grickalice i kolac(palacinci)

Prije sam kuhala i kuhala kad dolaze.i skuzih u neka doba da je trud uzalud..sve ostane jer uglavnom svi jedu prije nego krenu u posjetu..kao i mi sami

Imam momenata kad napravim ustipke i laganini uzivamo

Iskreno nemam toliku posjecenost gostiju,izuzev dva,tri para koji su standardica
Recimo moj kum voli hagra...kad bude za rucak kum se fino napapa[sm=bravo.gif]

ps: hebo ti sjedaljku kad " domacica" cjelu vecer provede u kihinji pa se dozivamo....nemoj zivota ti...
Kuma recimo ima stan od 150 kvadratica..pa pricamo putem mobitela... drugacije nemozemo funkicionisati jer zena cjelu vecer provede u kihinji...a meni treba megafon

Medić* -> RE: Dolaze vam gosti (10.4.2013 21:47:11)

I kod nas kafa, sok, grickalice, voce.

Nekada palacinci, nekada ustipci, kukuruzni uljevak sa sirom, uglavnom znam sta vole, bareni krompir uz mlijecne i suhomesnate proizvode, slane ili slatke kiflice, pizza domaca i sl :)

Ako rodbina neka dolazi a davno je nije bilo onda ide gala docek od predjela do dezerta.

Uglavnom gledam da sve prije njih bude gotovo kako bi na miru sjedili.

Virtualna -> RE: Dolaze vam gosti (11.4.2013 1:40:40)

Hvala vam drage moje [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] poprilicno ste mi pomogle vasim postovima...ali eto, ako ima jos neka od vas neku dobru ideju, samo pisite [sm=smiley1.gif]

Nedi -> RE: Dolaze vam gosti (11.4.2013 9:11:08)

Poslije Hanadyinog posta ja vise nemam sta napisati[sm=smiley36.gif]

visnjica1 -> RE: Dolaze vam gosti (11.4.2013 9:22:55)

Ni ja ne kuham standardnim gostima kafa, sok, voce razne grickalice, kospe, kikiriki, kolac

A kada mi dolaze gosti iz daleka npr svaka dva mjeseca imamo posjet ili iz Bih , Njemacka itd, Tada kuha moj muz a ja pravim kolace

Pripremimo neku skupu ribu cijelu ili u fileu , teleca rolada punjena krusnim mrvicama i jajima, zacinima, pecena u sosu od voca i mrkve

Telece snicle pohovane, prilozi pomfrit ili krompirici iz rerne, riza sa povrcem, kuhani brokuli i kupuscic pa preliven maslacom i zacinima

SUPA teleca i sa puno povrca, ili od knedli punjene sirom,

Suhovina sa raznim sirevima
Salata zelena sa krastavcem paradajz, paprike, bucno ulje

Pecena patka

veeseelaa -> RE: Dolaze vam gosti (11.4.2013 15:02:23)

u moje vrijeme se znalo isječeš krompir i udri[sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: Dolaze vam gosti (15.6.2013 18:22:04)

e pošto ja sutra imam goste koji nam prvi put dolaze i nan naselje i na babine uđoh da vidim šta pametno predlažete....ipak se odlučih (jer su stare tete u pitanju 2 komada) da to bude burek ,riža zapečena sa teletinom,domaća pileća supa i salata a i domaa pogača razvijana....kolače ću kupiti kao i voće....naravno sok i kafa ne zaobilazni....

ananas_ze -> RE: Dolaze vam gosti (15.6.2013 18:33:43)

IZVORNA PORUKA: bebaa

e pošto ja sutra imam goste koji nam prvi put dolaze i nan naselje i na babine uđoh da vidim šta pametno predlažete....ipak se odlučih (jer su stare tete u pitanju 2 komada) da to bude burek ,riža zapečena sa teletinom,domaća pileća supa i salata a i domaa pogača razvijana....kolače ću kupiti kao i voće....naravno sok i kafa ne zaobilazni....

nista tvoje hurmasice za stare tete?

Medić* -> RE: Dolaze vam gosti (15.6.2013 20:30:42)

IZVORNA PORUKA: bebaa

Elham dosta :)))

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]