RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2015 13:50:36)

IZVORNA PORUKA: calahoe

Moze li se u deichmann vratiti kupljeni artikal?Kcerka dobila cipele, uzasno je stiscu.Ne bi nista mijenjala,kaze da joj se nista ne svidja.Imamo racun, kutiju, sve a obuca je kupljena prije 3-4 dana.Znaci vratiti uz povrat novca, moze li?

prijateljica je nosila da vrati od malog prošle godine......mogla je samo zamijeniti za istu sumu ili doplatiti za skuplje...jeli se šta promijenilo,ne znam..

damma -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2015 13:50:38)

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

nije baš hitno....[sm=jezicek.gif]

koliko dugo se smije koristiti suho začinsko bilje......[sm=smiley25.gif]
mislim nakon otvaranja pakovanja.....

ma smijes sve dok rok ne prodje,pa ne moze mu nista biti[sm=smiley1.gif]

e kad bi ja znala do kada je rok..[sm=zmeden.gif].nekada daaavno istresla u posudu za začine male iz tapervera...i dalje ima fin miris...

mah smijes bona, jasta..

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2015 13:51:36)

IZVORNA PORUKA: damma

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

nije baš hitno....[sm=jezicek.gif]

koliko dugo se smije koristiti suho začinsko bilje......[sm=smiley25.gif]
mislim nakon otvaranja pakovanja.....

ma smijes sve dok rok ne prodje,pa ne moze mu nista biti[sm=smiley1.gif]

e kad bi ja znala do kada je rok..[sm=zmeden.gif].nekada daaavno istresla u posudu za začine male iz tapervera...i dalje ima fin miris...

mah smijes bona, jasta..

e ja stavila...ako otegnem kapcima halalite......i da znate od čega je,od suhog bosiljka....[sm=jezicek.gif]

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2015 13:55:53)

http://prirodni-lijek.blogspot.com/2015/03/evo-kako-bez-hemijskih-sredstava.html

evo u zlu ne trebalo......[sm=smiley1.gif]

calahoe -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2015 13:56:39)

Moze li se u deichmann vratiti kupljeni artikal?Kcerka dobila cipele, uzasno je stiscu.Ne bi nista mijenjala,kaze da joj se nista ne svidja.Imamo racun, kutiju, sve a obuca je kupljena prije 3-4 dana.Znaci vratiti uz povrat novca, moze li?

prijateljica je nosila da vrati od malog prošle godine......mogla je samo zamijeniti za istu sumu ili doplatiti za skuplje...jeli se šta promijenilo,ne znam..

Cuj to..ja sam vani uredno vratila cipele u deichmann nakon mjesec dana.
.Joj, vazda za nas pravila drugacija[sm=hudicek1.gif]

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2015 14:00:13)

Cuj to..ja sam vani uredno vratila cipele u deichmann nakon mjesec dana.
.Joj, vazda za nas pravila drugacija[sm=hudicek1.gif]

e draga moja...ali mi nismo vani.....u Americi možeš nossati mjesec pa vratiti kad oćejfiš...[sm=smiley36.gif]

calahoe -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2015 14:40:57)

Hehe evo da sama odgovorim,kontaktirala deichmann na fb.Moze uz racun, ambalazu i da nisi nosene,rok povrata je mjesec dana..[sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2015 15:17:22)

Hehe evo da sama odgovorim,kontaktirala deichmann na fb.Moze uz racun, ambalazu i da nisi nosene,rok povrata je mjesec dana..[sm=smiley1.gif]

eto vidiš...nije kao prije..krećemo se ka Zapadu.....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ena23 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (30.6.2015 20:05:19)

zene, treba mi savjet. ispekla sam nekakav kolac, cokoladni, trebao je da bude nesto kao brownies ali je ispao totalno suh, mrvi se u ustima... zna li neka od vas ima li mu spasa? sta bi mogla sa njim da uradim?

kocka -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (30.6.2015 21:43:06)

Probaj da istopis u mlijeku maslac i cokoladu pa zalijes time, ako ti je u tepsiji. Onda ostavi malo dok se upije i stisne i bice super.

ena23 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (1.7.2015 23:25:11)

bum probala, hvala

Alma_27 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.7.2015 23:38:05)

Pravila sam tortu od sira i umjesto obicnog krem sira (0,5kg) stavila sam mascarpone sir. ne znam sta mi bi jer on se obicno mijesa s necim.

torta u kalupu izgleda super al kad sa nozem malo probala s kraja, tako mi je premasna [sm=smiley13.gif]

je li neko pravio kolace s iskljucivo mascarpone sirom? hoce li biti premasno?

treba mi za sutra. da pravim sta drugo ako ce ovo ispasti lose

minie -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (13.7.2015 0:13:16)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Pravila sam tortu od sira i umjesto obicnog krem sira (0,5kg) stavila sam mascarpone sir. ne znam sta mi bi jer on se obicno mijesa s necim.

torta u kalupu izgleda super al kad sa nozem malo probala s kraja, tako mi je premasna [sm=smiley13.gif]

je li neko pravio kolace s iskljucivo mascarpone sirom? hoce li biti premasno?

treba mi za sutra. da pravim sta drugo ako ce ovo ispasti lose

Mislim da ne bi trebalo biti problema, mascarpone i jeste pravi krem sir za takvu vrstu kolaca. Sir, malo limuna, slag pjena i zelatin i na vrhu neki vocni preliv, ja tako pravim i bude super.

Alma_27 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (13.7.2015 0:24:55)

joooj sta sam uradila. ne smijem ni reci....
elem, ja sam izmiksala jos toliko obicnog sira sa secerom i dodala svu onu kremu iz tepsije dok je jos tecna i jos malo promiksala i eno pece se jos malo. ako bude dobro, jest ce se. ionako mi je za drugarice pa nemam se sta plaho crveniti. ako ne bude dobro, narucit cu kolace iz slasticarne i sta cu. dzaba se nerviram.

a ispekla sam koliko hoces raznih torti od sira.....[sm=smiley13.gif]

minie -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (13.7.2015 1:06:56)

elem, ja sam izmiksala jos toliko obicnog sira sa secerom i dodala svu onu kremu iz tepsije dok je jos tecna i jos malo promiksala i eno pece se jos malo. ako bude dobro, jest ce se. ionako mi je za drugarice pa nemam se sta plaho crveniti. ako ne bude dobro, narucit cu kolace iz slasticarne i sta cu. dzaba se nerviram.

Ja tw torte ne pecem nego napravim podlogu od keksa, kao za one kuglice. Kremu napravim tako sti umutim krem sir sa secerom u prahu, dodam par kapi limumovog soka. Umutim posebno onaj slag iu tetrapaka i to pomijesam sa sirom, dodam otopljen zelatin, dobro promijesam i u kalup na hladjenje. Po vrhu neko voce (visnje ili breakve najcesce) i uvijek uspije, a svi pohvale.

Alma_27 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (13.7.2015 10:43:33)

IZVORNA PORUKA: minie

Ja tw torte ne pecem nego napravim podlogu od keksa, kao za one kuglice. Kremu napravim tako sti umutim krem sir sa secerom u prahu, dodam par kapi limumovog soka. Umutim posebno onaj slag iu tetrapaka i to pomijesam sa sirom, dodam otopljen zelatin, dobro promijesam i u kalup na hladjenje. Po vrhu neko voce (visnje ili breakve najcesce) i uvijek uspije, a svi pohvale.

dobre su i te. nekad izmedju kore i fila stavim ono sto izgleda kao munchmallow a kupi se u kesici i malo karamela od mlijeka. ja tako pravim i s jogurtom. al ove pecene su mi nekako pahuljastije.

jutros sam skinula kalup i probala ono sto je ostalo na njemu. cini mi se da je preukusna (iako nije pahuljsta). ona bijel krema gore je lagana i bit ce maline preko pa ce ublalizi tezinu.

od sad uvijek pravim ovako [sm=jezicek.gif]
[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Bella.88 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (14.8.2015 22:29:45)

Hteo mali da se kupa i ja rekla ne moze,otisla dojit malenu
Kad eto ti njega za koju minutu i govori sad sam prljav moras me kupat[sm=hudicek1.gif]
Seo na dvosed i polio se litrom mlijeka ,ne znam kako ali sve je zavrsilo na dvosedu
Jastuci na kojima se sedi se skidaju i imaju navlaku ali je sve upilo[sm=smiley13.gif]
Tako da sam ih izribala malo sa sapunom i saprala sa tusem...,debeli su jedno 10-ak cm
Moze li se to osusit,à da se ne usmrdi
Donji dio dvoseda isprala vodom i posula sodom
Cim jos mogu ocistit?strah me da se ne usmrdi
prali ih dubinski prije dva mjeseca
Ima li ko savet kako ocistoti ili da dubinsko zovem?

Galicia -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (14.8.2015 23:33:18)

Uh, belaj.

Dobro si izribala, ne bi trebalo da se usmrdi. Jedino bih te jastuke stavila sutra na sunce da se dobro osuse.
Mozes uvijek sve posuti baby puderom da neutralises miris.

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.9.2015 10:09:20)

Gdje ima kupiti spricu za ukrasavanje torte slagom...ili kako se vec zove to[sm=zmeden.gif]

MSdos -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2015 13:58:39)

Meni je potreban savjet, pa ako ima tko dobar, hvalaa

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (19.9.2015 15:03:52)

IZVORNA PORUKA: MSdos

Meni je potreban savjet, pa ako ima tko dobar, hvalaa

e čuuuuj...a po kom pitanju da te savjetujemo....ako ti je savjet još uvijek potreban.....

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (19.9.2015 15:05:31)

e ovako....
ima li iko provjeren recept za skidanje ove gencijane za ispiranje usta i grla.....2 kompleta postaljine,hlače,majce,pamučne pelene,peškirići...sve je otišlo u helać.....[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (19.9.2015 15:09:18)

varikina mozda[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (19.9.2015 15:10:39)

IZVORNA PORUKA: koka i po

kad bi sve bilo bjelo ok...ali hlače narandžaste,kao i majca....postaljina u boji....itd....[sm=smiley13.gif]

Emica_sa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (19.9.2015 16:46:47)

IZVORNA PORUKA: koka i po

kad bi sve bilo bjelo ok...ali hlače narandžaste,kao i majca....postaljina u boji....itd....[sm=smiley13.gif]

to ce se vremenom isprati koliko toliko,ali skroz je jako tesko tako da mozes halaliti te stvari

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>