Daliyah92 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.5.2013 10:53:52)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: Daliyah92 Treba mi savjet. Naime, kad operem bijelu odjecu u masini sve budu neke fleke po odjeci [sm=zmeden.gif] I to kao da je neko ulje prolijeo na to sve. Nije masno ali tako te fleke izgledaju [sm=zmeden.gif] I kad sam oprala jednom spavacicu satensku (bijelu) i ona je tako bila kao da je necim umazana, jos je na dodir bila kao prljava, malo mi se cak i lijepila za ruke. Meni nije jasno sta je i od cega je. Filter redovno cistim, pa i masinu upalim da se opere iznutra. Ne znam je li nesto jos treba redovno cistiti, a da ja mozda nisam pazila [sm=zmeden.gif] I da, bijelo ne perem da 90, nego kao i drugu odjecu. Pisala sam vec za svoju masinu (automatska) i na njoj nemaju opcije da odaberem koliko stepeni, nego vruce, normalno i hladno. U uputstvu pise da je najbolje sve prati na srednjoj temp. (warm). Tako da ne znam je li tu grijesim ili negdje drugo? Kako da rijesim taj problem? Ima li ko savjet? Daliyah provjeri u toku pranja, u vrijeme kad bi mašina trebala da zagrijava vodu da li su vrata topla. Meni su se fleke po vešu počele pojavljivati (vidjela sam ih na bijelom vešu, na šarenom od boje nisam [sm=smiley36.gif]) onda kad mi je crkao grijač i mašina bi regularno prala ali sve potpuno hladnom vodom. Moguce da je ovo, bas cu provjeriti. Meni se cini da je bas u zadnje vrijeme prala hladnijom vodom.
|
|
|
|