RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

tajra26 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (16.2.2014 23:19:20)

Ja svoju perem ali na 50stepeni nisam probala na 70 ali mislim da moze i na 70 jer perem one bokale sa mjericama i nisu mi se izbrisale..

hampsi -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (22.2.2014 17:58:44)

U cemu pecete palacinke? Imam delimano tavu koju tesko operem ( ostane ono zutilo sa strana) a u Merkatoru na snizenju neka teflon tava za 11 KM. Kazu da nije zdravo ni jedno ni drugo ( teflon/ keramika) sta onda kupiti?

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (22.2.2014 18:01:37)

Ja u teflon tavi koju sam kupila prije 8 godina na snizenju pecem i dan danas al je samo za palacinke

hampsi -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (22.2.2014 18:09:21)

Znaci ti ne mislis da su toliko stetne? Ova u Merkatoru je neka Italijanska, tjesi me sto nije Kineska :-) Hvala, drago mi je da sibuvijek tu negdje za savjet :-)

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (22.2.2014 18:26:04)

Sve dok njom rukujes kako treba stetna nije...nemoj je ogrebati metalnom viljuskom il nozem...ako se pocne guliti bacaj..moja nije al je pazim...nema palcinka bez nje

hampsi -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (22.2.2014 18:46:05)

Hvala. Imala sam jednu do prije par mjeseci ali sam je bacila upravo zato sto se izgrebala :-( Hvala jos jednom :-*

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (26.2.2014 17:31:24)

Hitno je [sm=smiley36.gif]
U ovom receptu
http://www.svajela.hr/click/index/233077/?site=torta-pinjur-pjat.blogspot.com
u ovom precesu ciscenja i omeksavanja naranci je li se ovo s vodom radi zato sto treba ostaviti koru? Fakat ne kontam ovaj dio???

bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (26.2.2014 17:40:55)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

U ovom receptu
u ovom precesu ciscenja i omeksavanja naranci je li se ovo s vodom radi zato sto treba ostaviti koru? Fakat ne kontam ovaj dio???

aha,tako se kao valjda očiste os pesticida

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (26.2.2014 17:48:02)

IZVORNA PORUKA: bebacha

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

U ovom receptu

aha,tako se kao valjda očiste os pesticida

Ma, da, kontala sam da je to onda razlog.

bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (26.2.2014 18:09:55)

joj nisi fer,odo i ja mutit ovo[sm=jezicek.gif]

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.2.2014 12:15:59)

Hej, zene, pomagajte..

Treba mi hitno info gdje kupiti OBRANO mlijeko u prahu u Sarajevu???

U DM- u nema, u mercatoru ima samo Bony ali je ono punomasno...mozda je neka od vas kupovala nekad...heelp

Lalali -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.2.2014 20:30:53)

Zene pomagajte! Uzela sam obojiti pantalone crnom bojom za tkanine i boja mi je ostala po rukama (nisam se sjetila staviti rukavice) ne mogu da operem. pokusala limunom-nista. [sm=smiley13.gif]

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.2.2014 20:32:13)

IZVORNA PORUKA: Lalali

Zene pomagajte! Uzela sam obojiti pantalone crnom bojom za tkanine i boja mi je ostala po rukama (nisam se sjetila staviti rukavice) ne mogu da operem. pokusala limunom-nista. [sm=smiley13.gif]

uh loše...rukavice su neophoden...
al nije strašno...oprat će se...
trljaj limunom, potopi ruke u limuntos i sodu bikarbonu, pa peri tolom vodom i tako neizmjenično...sletit će

Lalali -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.2.2014 21:24:57)

Hvala Hanady, ocajna sam. Samo sam pomislila sta ako odem na posao u pon. sa ovakvim rukama
[sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.2.2014 21:26:26)

Hvala Hanady, ocajna sam. Samo sam pomislila sta ako odem na posao u pon. sa ovakvim rukama
[sm=zmeden.gif]

ma oplii jednu geralku doma, kuhinje...što više voda u rukama i rješit ćeš do ponedeljak sigurno[sm=smiley1.gif]

acudesa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.2.2014 21:31:45)

Zene moje, hitno, ali hitno mi treba jedan kvalitetan "praško" [sm=jezicek.gif]

idana1812 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.2.2014 21:33:10)

Ja imam u kuci pastu za domacinstvo, Limes se zove. I par puta sam obojala ruke i jedino mi je ona sprala boju u rekordnom roku. Ne znam gdje je kupih..

Lalali -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.2.2014 21:55:30)

Svakako mi ne gine generalka, nadam se da ce se sprati a nokte cu nalakirati[sm=jezicek.gif]

tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (3.3.2014 9:12:14)

čime mogu skinuti mrlju od crvenog karmina sa bijele majice?cura se karminila pa obrisala rukavom[sm=smiley5.gif]

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (3.3.2014 9:23:31)

Da stavis vanish-a, utrljas dobro , pa pusti da malo odstoji i operi.
Meni kad vanish ne moze skinuti fleku onda pokiselim u izosan (razblazen, naravno) :). Mama mi nabavila i sve bijelo s flekama tako operem..super stvar...neke krpe koje ni nakon otkuhavanja ne budu bijeli ovo ih izbjeli

tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (3.3.2014 9:32:23)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Meni kad vanish ne moze skinuti fleku onda pokiselim u izosan (razblazen, naravno) :). Mama mi nabavila i sve bijelo s flekama tako operem..super stvar...neke krpe koje ni nakon otkuhavanja ne budu bijeli ovo ih izbjeli

ništa kupiću vanish onda.žao mi pošto je majicu prvi put obukla i to napravila.ako ništa ne skine,onda nek je nosi oko kuće

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (3.3.2014 9:57:23)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ništa kupiću vanish onda.žao mi pošto je majicu prvi put obukla i to napravila.ako ništa ne skine,onda nek je nosi oko kuće

Ej, vidi ovaj clanak...probaj, ako ne pomgne kupuj vanish :)
http://ljepota.ba/novost/23313/Uklonite-mrlje-od-minke

tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (3.3.2014 10:06:32)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

Ej, vidi ovaj clanak...probaj, ako ne pomgne kupuj vanish :)
http://ljepota.ba/novost/23313/Uklonite-mrlje-od-minke

hvala,probaću s lakom[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (4.3.2014 19:39:29)

Kako da dezinfikujem tutu [sm=smiley11.gif] majstor nesto popravljao u kupatilu i umjesto da trazi posudu on se posluzio tutom [sm=sad.gif]

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (4.3.2014 19:41:34)

IZVORNA PORUKA: canim

Kako da dezinfikujem tutu [sm=smiley11.gif] majstor nesto popravljao u kupatilu i umjesto da trazi posudu on se posluzio tutom [sm=sad.gif]

ma čime hoćeš...
ako imaš domestos potopi je u kadu punu vode u vodu domestosa...
ako nema stavi sode bikarbone, limuntosa...detrdženta...nek dostoji operi je...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>