Anoniman -> RE: ZABRANA PUŠENJA: DA-NE (30.1.2008 15:11:21)
|
evo da i ja dam komontar na ovu temu... naime i ja sam pusila prije trudnoce, al ne bas puno, mozda 3 cigarete po danu, pa sam prestajala, pa opet pocinjala, a sve zbog dragog, jer on nikad nije u zivotu zapalio cigaretu. kako sam saznala da sam trudna tad sam definitivno sve ostavila, a sad pogotovo ako osjetim dim, ne da mi je samo muka, nego bih sve zivo izbacila iz sebe...a ko bi rekao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ovdje je u Qataru zakon takav da nema pusenja ja javnim mjestima. u oko 90% restorana se uopste ne pusi, a u kojima je dozvoljeno, onda imaju posebno ogradjeni i zatvoreni prostori unutar restorana gdje ides da pusis... meni to odgovara. sto se tice kafica, samo vani mozes pusiti,ako ima basta, unutra ne ja znam da kod nas ovo ovako stanje kao ovdje ne bi nikad opstali i da bi za par mjeseci sva ta mjesta koja su zabranila pusenje ubrzo bila zatvorena, al sta bi, to je nas mentalitet...samo nemoj zabrana nikakvih ovdje samo u klubovima koji su u sklopu poznatih svjetskih hotela, ima ih mozda 4, dozvoljen je alkohol, nigdje se ne pije...a da bi usao u klub treba da platis ulaz koji je pravo skup... sve u svemu ja bih jako voljela da se uvede taj zakon, pa polako pocece se primjenjivati i svima ce nam biti bolje... najsmjesnjije od svega je sto za kutiju marlbora platis 2 KM hehehhe (a imaju samo marlboro, davidoff i jos jedne u ponudi) hehehhe i svima ista cijena
|
|
|
|