Neca xxx -> RE: Zgodna gotova jela za ponijeti na putovanje (25.3.2013 15:06:14)
|
Ja sam prosle godine na more nosila zaledjenu supu. Skuhala dosta telece i pilece supe, isjeckala u supu i meso i mrkvicu, nasula to u velike plasticne posude i zaledila. Ujutro kada smo krenuli na more, samo sam izvadila iz zamrzivaca, umotala u novinski papir, pa u kesu i stavila u onaj putni frizider sa dosta hladnih ulozaka. Putovali smo do mora oko 4 sata i supa se nije odledila. U apartmanu smo imali zamrzivac, pa sam odmah supu ubacila u zamrzivac i onda je odledjivala po potrebi. Imali smo supe za 6 obroka. A kada pojedete dobru domacu supu sa povrcem i mesom, onda mozete poslije toga i pastete. [sm=smiley36.gif] Ovako sam isto napravila 2 porcije salsa umaka (paradajz, bosiljak, maslinovo ulje) i to zaledila i ponijela. Tako da smo od 10 dana, 8 dana imali nesto "domace", a za ostale dane i uzine smo se krpili. [sm=smiley1.gif] A ako hoces da izbjegnes zaledjivanje, onda mozes onu klasicnu hranu koja moze stajati dan-dva: snicle, pita, peceno pile, pecena teletina i slicno. Mada ja ne bih nista specijalno zaledjeno nosila zbog samo dva dana. Pa da pojedete supu iz kesice i malo pite koju poneses, eto vam dobar rucak.
|
|
|
|