Mya_81 RR -> RE: Grcevi kod beba (29.12.2011 18:39:20)
|
PRENOS POSTOVA IZVORNA PORUKA: sunid Moja bebica ima 20 dana i mislim da ima grceve po stomaku. Dok je dojim cujem kako joj krce po crijevima, umiri se i zaspe a onda se iznenada pocne grciti i plakati, a place i dok kaki.Cula sam da se bebi moze dati HIPPov caj od komoraca, a patronazna sestra mi je rekla da nista ne dajem bebi osim mlijeka. Ima li neko iskustva s grcevima i kako ste to rijesavali? IZVORNA PORUKA: Miss understood Niste sami :))) Moja beba ima 2,5 mjeseca a grčeve ima od 2 sedmice i još nisu prošli. Bilo je neprospavanih noći i očajnih trenutaka jer tu stvarno rijetko šta pomaže. Mi smo davali čaj od komorača iz dm-a, masirali stomačić kružnim pokretima, toplili ga termoforom i toplim gazama, nosali je svi u kući, pjevali itd, ali ništa! Kasnije sam saznala za tzv. espumisan kapi (iz apoteke) i moram priznati da su nam pomogle. Naša pedijatrica je bila protiv njih, jer svi će ti reći nema tu šta, samo mlijeko i masaža ali kad gledaš kako ti beba vrišti od bolova..moraš djelovati! Moju bebu smiri, također, kad leži na tatinom stomaku (fiino mekano) i on je ljulja polako. Ne znam, želim vam da vas to što prije prođe..samo trebate otkriti šta vašoj bebi najviše odgovara jer svaka je beba individua za sebe. IZVORNA PORUKA: sunid :) znala sam da su grcevi kod beba standardna stvar koju svi moramo proci, ali nisam znala da se javljaju ovako rano:( ! Danas mi je dolazila patronazna sestra i kaze da bebi ne dajem nikakve cajeve, ali mi je preporucila kapi. Pa pokusat cemo, jer upravu si, ne mogu gledati kako mi se bebica grci i vristi:( IZVORNA PORUKA: Miss understood I ja dojim svoju bebu i često mislim da grčevi imaju veze s onim što ja jedem. Stvarno pazim da ne jedem kiselo, začinjeno, previše slatko i sl. Jednom sam prilikom počastila sebe jednim medenjakom i tu noć moja sreća nije spavala nikako, bila je nemirna, plakala i samo se smirivala dok je nosim u rukama. Isto tako sam pojela šnitu kruha s nutelom i isto tako, plač, grčenje itd. sad sam izgubljena i strah me jesti normalno :( mnogi kažu da grčevi nemaju nikakve veze s onim što ja jedem ali eto ja sam to dvoje povezala. [sm=smiley13.gif] IZVORNA PORUKA: mala75 moja beba ima 42 dana i imamo grčeve od treće sedmice, isto tako dr kaže samo masiranje i topla pelena, apatronažna kaže čaj od komorača onaj hipov i to 30-50 ml na dan da mu ponudim na tri puta između obroka. nećkala sam se a onda moja mati veli ona meni davala neki čaj od kima pa evo me ništa mi ne fali a svekrva mm davala kamilicu i to onu što na njivi ubere i mm živ i zdrav fala Bogu. i tako i ja dajem komorač, nepatimo se, kakimo redovno a još redovnije prduckamo, beba sretna amama još sretnija, nema više onog plača, jaukanja, grčenja. IZVORNA PORUKA: *pcelica* Glavobolja ovo ko da sam ja pisala. Kad se samo sjetim mojih i njenih muka dodje mi da placem. Sta god su mi rekli ja sam davala. Meni je od svih cajeva i kapi najvise pomogao colic baby sirup. Davala sam ga zajedno sa hippovim cajem od komoraca. Nekako od ta dva proizvoda sam primijetila da joj pomognu IZVORNA PORUKA: ajnur Espumisan 25 kapi prije svakog obroka tako smo mi radili i hvala Bogu nismo imali grceve.Treba 2-3 dana redovno davati i to je to.Ukljucite fen da radi pored bebe mojoj prijateljici je pomagalo pravo cudno al djelovalo [sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: sunid Dala sam bebici par cajnih kasikica caja od komoraca i cini mi se da pomaze,ali ne smijem da joj dadnem puno iako mama kaze iz iskustva da mogu dati i vise ali mene sve strah jer patronazna kaze da ne smijem davati caj nikako....:( pa ja dadnem bebi 2-3 kasikice a ostatak popijem ja,kontam dobit ce preko mene mlijekom dok doji. A sutra idem kupiti kapi Espumisan pa cemo vidjeti. IZVORNA PORUKA: emma.L Potražite Coli B sirup koji se daje razblažen s prokuhanom vodom ili sa malo Hipp čaja od komorača. Nama je samo ovo pomoglo. Neka vas ne brine to što treba dodati tekućinu, mi na 5 ml čaja dodamo 10 ml prokuhane vode ili čaja tako da ga ne zasiti i fino može nakon toga jesti.
|
|
|
|