Skvo RR
|
IZVORNA PORUKA: zinanina Danas sam puno bolje, sinoć kad sam legla, još nisam bila došla sebi. Operacija je počela u 14.30, njoj su u sobi stavili " leptirić", ili kako se to zove, ona iglica koja stoji, i u koju se uključuje narkoza, infuzija i sl. Tad je počela plakati, a taj mali ubod je u stvari bila sva bol koju je ona uopšte osjetila. Nakon toga su je odveli u operacionu salu, i ta me slika još proganja, ona na vratima, doktor je drži za ruku, gleda u mene i plače, nada se da ću je možda ipak "spasiti" .Odveli su je, kaže dr. ona će malo plakati, bolje da ne rastežemo ovdje na vratima. Operacija je gotova u 15.45, ona nastavlja spavati do 19.oo. Nekoliko puta se probudila da popije malo čaja, i prvi put je malo povratila. Oko 19.00 smo krenuli kući, ona je i u autu spavala, pa sam se ja bojala da cijelu noć neće spavati.Oko 20.30 smo stigli, ona je bila budna do 22.00 i zaspala je i spavala cijelu noć. Uopšte je nije boljelo nikako( sestra kaže da joj je dr. ušpricao anestezije iza ušiju, kad je zahvat bio gotov). Do danas još nije rekla da je boli. Što se tiče onog kašlja: anesteziolog kaže da kašalj sam po sebi nije smetnja ukoliko su pluća čista. Mene je bilo strah da će ona kašljati u toku operacije, dr. me je razuvjerila, kaže, ona je u narkozi relaksirana i neće kašljati, moguće je da poslije op kašlje.Grlo joj jeste crveno, ali svakako pije antibiotik zbog operacije, a on će pokriti i grlobolju. Ona je sad super u pon idemo na sljedeće previjanje i onda ubrzo skidamo zavoj. Preko zavoja smo stavili jednu malo širu traku, tako da ništa ne izgleda neobično i ne privlači pažnju. Inače, jako mali broj ljudi zna za ovo. Hvala svima koji su mislili na nas . Bravo i za curicu i za mamu.