Hanady RR -> RE: Klempave :) uši (30.4.2010 1:04:21)
|
Prenos postova sa duple teme IZVORNA PORUKA: slatka kako da ispravim usi koje sama lomi kada spava, pomalo su joj klempave, imate li ista drugo sem kapica koje moja ne podnosi bukvalno a imamo i grijanje pa je jako vruce za kapicu a trakice sama skida sa glave skoro ce joj 5 mjeseci pa postoji li sansa da se usi isprave do koje dobi da joj nesto stavljam. ima li nesto kupiti u apoteci, trakice i kapice ne idu nikako, pa sad pokusavam neku samoljepljivu trakice micropore pa dokad da joj to stavljam, to samo mali komadic te trakice i zalijepi se za uho i glavicu, to joj ne smeta samo do kad da joj to nosim i ima li sanse za ispravak usiju, ako imate neko rjesenje javite se molim vas, to mi je problem, znam da je genetski moguce naslijediti klempave usi, ali ponavljam ih lomi dok spava i dok se valja IZVORNA PORUKA: laracroft Ne bih rekla da ce joj od toga usi postati klempave,a da i ostanu to se rjesava rutinskom hirurskom intervencijom u dobi od cetiri godine i kosta cca 500 KM,a mozda i jeftinije. IZVORNA PORUKA: mama alma RR Pozdrav, u velikoj sam dilemi, pa molim sve mame da se jave. Moja draga Lajla uskoro će napuniti godinu dana, a nema ni jednog bena. Eto mene to nešto ko brine i zanima, da li se bebe rađaju sa benovima, ili to s vremenom dođe, pa molim mame da mi odgovore. Mama alma IZVORNA PORUKA: Nadi Moja Kiki zavrće uši od 20 dana starosti. Mi smo joj stavljali trakice koje se zovu steri strip. Ni ona nije nikada voljela kapice ni trake za glavu, a i ja sam se bojala da joj ne spadnu na nosić kad spava. Trakice smo lijepili do 8 mj jer više nije htjela i sama ih je počela odljepljivati. Ona i dalje zavrće uši kad spava, malo su klempave ali meni je preslatka i tako, ako njoj bude smetalo kad bude velika mogu se operisati. Inače je liječenje klempavih ušiju ljepljenjem kod beba, operacija se može uraditi ali tek pred polazak u školu radi psihološkog efekta da se druga djeca ne bi rugala. IZVORNA PORUKA: hanabanana U čemu je tvoja dilema?? Zašto bi imala benove? Koliko ja znam benovi su stečene promjene na koži, dakle - ne urodjene. IZVORNA PORUKA: travnicanka Vidim neka zbrka sa ovim temama. Htjela sam samo da kazem u vezi usiju....mozda i nece ostati klempave jer je beba tek 5 mjeseci znamo da su malo glava i usi nesrazmjerne u prvim mjesecima kod malih bebica. Ja se sjecam kod moje Ajle su usi izgledale malo klempave kad je bila beba a poslije kad je malo odrasla postale su normalnog izgleda. Pozdrav!!! IZVORNA PORUKA: almai Moja Hana je se rodila sa super lijepim usima.Medutim prilikom spavanja su joj se skroz zavrcale i tako da je ostala klempava,mada sam lijepila trakice i flastere ali sve je bilo uzalud.Sreca pa je i ima gustu kosu tako da se to i nevidi.Rutinska operacija se moze uraditi kad dijete napuni 'god.jer tad prestanu usi rast. IZVORNA PORUKA: triplemama Rutinska operacija se moze uraditi kad dijete napuni 'god.jer tad prestanu usi rast. Samo usi i nos rastu cijeli život. Ja bih operisale usi prije skole. Benovi se dobijeju kasnije samo se sa mladežima rađamo. Moj sin ima jedan mladež na laktu (ljubi mama) IZVORNA PORUKA: almai
|
|
|
|