amra_sa -> Pričam ti priču ... (20.3.2013 3:01:19)
|
Ne znam da li već postoji tema ? Ispričajte koje priče su ostavile najviše traga u vašoj duši, koje su vas do "srži" dirnule, zbog kojih ste se osjećali sretno itd ... Ja se sjećam da mi je mama rahmetli pričala o Nailu Ikanoviću (poznatom ex yu ubici) priču koja se zaista desila ... Ta me je priča toliko ujela za srce ... Tad, kad sam je slušala, nisam znala, nisam vjerovala, da postoje takvi ljudi i toliko zlo u pojedinim ljudima. Sjećam se da sam stalno pitala mamu (Allah joj rahmetile)... pa zašto, zašto je to uradio ??? [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Druga priča je priča Ivana Cankara "Zastidio se majke" , zatim "Djevojčica sa šibicama", Mali Princ ... Voljela sam kao i druga djeca da mi čitaju Pepeljugu, Trnoružicu, Crvenkapicu ... Zbog ovih sam se uvijek osjećala sretno, ali su manje traga ostavile nego ove gore pomenute ... U svim tim tužnim pričama ima nešto što čovjeka tjera da se zamisli, da shvati koliko je sretan, nešto lijepo (ako se može reći da je lijepo) što ga tjera da cijeni sve što ima, da voli, poštuje, njeguje ...
|
|
|
|