Emina*
|
IZVORNA PORUKA: maryam amina Eh drage moje, moj kikica već duuuuuže vrijeme na čudan način ispoljava svoju sreću (između ostalog). Kada je toliko sretna da bi najradije eksplodirala od skakanja, prevrtanja i sebe i svega oko sebe, ona ništa od toga na uradi, nego ....UJEDE ONOGA KO JOJ JE NAJBLIŽI... AJOJOJJJJ...kako zaboli.....mene je više hiljada puta ujela, i onda se onako od sreće sva zacrveni i smije onim zaraznim osmijehom da i ja od muke počnem da se smijem. Doživljavam svoje dijete kao strahovito sretno dijete koje nekada nema granice u svom osmijehu, svojim sretnim okicama, koje me zarobe. Jučer vam ja pravim pitu, i onako razvila juhku na sred sobe, na čaršafu, ostavim da se malo odmekne dok ja pripremim ostatak preparata. Moja hanumica, odmah po ko komandi odlazi u kuhinju, uzima jedan njen tanjir i dolazi u sobu da joj ja odlomim malo tijesta da pelja po rukama...ali ja joj objasnim da mora da pričeka dok dođem iz kuhinju. Naravno ona kaže: hoce. I dok sam ja u kuhinji još jednom joj naglas kažem da pitu ne dira...a ona meni...ne dija Mejem pitu.....hajd dobro... Dolazim ja u sobu, a ono nigdje mog čaršafa moja Maryam Amina je lijepo fino umotala moje tijesto u čaršaf, onako niđe kraja, niđe početka, i stavila ispod klime da "omekne"................joooooooooooooooooooj. i tako ja ljuta na nju jer me ne sluša, kažem joj da je mama ljuta i da se nije lijepo ponašala jer me nije slušala, te da nećemo moći praviti pitu, i ručati je ...a ona se zaleti i onako kao pravi političar, nakrivi svoju malu glavicu, napravi umiljat osmijeh i počne me ljubiti svugdje po licu: nemoj mama juti, Mejem joji mamu, ...mama pjavi djugu pitu... A-ha šta ima... I pošto smo se malo izvaljale po sobi, šta ću kada me je opet prevarila...ona onako jako zari zube u moje rame...koje je naravno poplavilo..i kako opravdati mužu koji treba da dođe sa terena dato plavilo. Eh sada hajte moje male mamice, kažite kako vaši mali "osmijesi" ispoljavaju svoju sreću, svoju ljubav prema vama. Hiihhhihi... Kakva mama, takvo dijete........ Salim se,ali je zaista divna......... za kikicu.......
< Poruku je uredio MaryamAmina RR -- 24.12.2008 14:00:45 >
|