kana -> RE: Bisolex sirup/otopina (17.3.2013 0:49:22)
|
Hala na brzom odgovoru :) Mahh...Prvo uvijek krene to curenje iz nosa, pa kasalj, pa temperatura (sve jako se brzo poveze) . Otisli smo doktorici i dala nam je Cafeleksin ( antibiotik kao za upala grla) i bisolex otopinu (12 kapi). Procitali smo da je ta doza otopine za djecu do 5 god,a Tarik je tek napunio 5 i mi smo na svoju ruku kupili Bisolex sirup (prekinuli sa otopinom) i dajemo mu pojacanu dozu. Temp je spala , ali kasalj se pojacao. Malo cas je povatio kao slajm,ali sada se temp. vraca...Opet cu se vratiti na tu otopinu, ovo je izgleda pregresivno za njega... Tarik je po kilazi kao 7 godisnjak i ranije su nas uvijek pitali koliko kila ima i na osnovu toga procjene dozu. Ovaj put to ova doktorica nije uradila..Imao je temp cak i do 39,1 sto sam morala skidati Voltaren cepicima. Danas mu dala samo Paracitamol i preznojio se. Uvijek me strah tih konvulzija pa gledam da mu temp. skidam i ne pustim da se kao dugo organizam muci sa tim. I Dalsy smo davali. Sve ovo traje 3 dana i ne znam...Vodila bih ga sutra na kontrolu, ali jako je hladno vani..bojim se da nesto jos gore ne pokupi... Ne kontam sto mu temp toliko traje sa antibiotikom??
|
|
|
|