nesanica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

koka i po -> nesanica (16.3.2013 9:04:43)

nisam mogla naci temu.ako ima slicna molim moderatore da me upute.
ustvari....problem sa nesanicom mi se javio u toku moje bolesti(upale pluca).
moje spavanje svodi se na pet sati nocnog sna i budjenja rano ujutro s tim da ponovno spavanje nije moguce.problem traje otprilike kada sam se razbolila.
googlala sam i nasla da upotreba antibiotika itekako utice na nesanicu..moram da naglasim da sam u roku od sedam dana primila 14 ampula pencilina i terapiju nastavila ospenom1500 mg koja i dalje traje.
voljela bih da mi se jave kompetetne osobe koje se razumiju u ovu problematiku ili bar neko ko je imao slicno ili isto iskustvo.
hvala.

tekja -> RE: nesanica (16.3.2013 9:49:01)

Drugo moja nemam nista pametno da ti kazem, hB sa tim problemom se nisam dosad susretala.
Samo da ti pozelim od [sm=smiley27.gif] da se nakon zavrsetka terapije vratis u normalu[sm=smiley31.gif]...a vjerovatno i hoces. Koliko jos pijes ospen?

koka i po -> RE: nesanica (16.3.2013 10:08:14)

dok ne popijem citavu kutiju...otprilike jos pet dana.
pijem dnevno tri doze ....
bas me ovo sve unazadilo.
[sm=smiley31.gif] hvala ti....ako nista na podrsci

mamaajna -> RE: nesanica (16.3.2013 10:08:33)

neznam za to da antibiotici uticu na nesanicu,ali ja zbog stitne cesto je imam,pa u kuci imam uvjek sanval,lagano zaspis i ujutro se probudis bez mamurluka,uzima se na recept

koka i po -> RE: nesanica (16.3.2013 10:15:31)

nasla sam na netu.....a cesto mi se desi isto kada pijem antibiotike ,ali nikad u ovolikoj mjeri i ovako dugo.
nebih da uzimam nikakve sedative ionako mi je organizam prepun lijekova.radije bih neku biljnu varijantu.

koka i po -> RE: nesanica (19.3.2013 16:51:50)

da prijavim.
moju nesanicu su zaista uzrokovali antibiotici...sto bi nane stare rekle....jedno lijecis drugo unistavas.
cisto za informaciju da budete upoznate.

Visnja RR -> RE: nesanica (19.3.2013 17:48:28)

uzmi lexilium on je ok...

ne znam za antibiotike ali znam da lijekovi na bazi kortikosteroida izazivaju nesanicu...ali onu totalnu...ja u periodu konstantnog koristenja veike doze istih nisam spavala 6 mjeseci ...a to znaci uopste ....da mi je tada bilo da 2 sata spavam bila bih sretna...

nisam čula da antibitici izaivaju nesanicu... mada ih nešto nisam ni koristila puno...

mislim da je tebi i nesanicu prouzrokovala i briga ..."dobila si posao a prate te pehovi sa zdravlje " a mozak je teško isključiti tada ...lexilium ili neke tabletice na biljnoj bazi su spas dok ne prođe...

*pcelica* -> RE: nesanica (19.3.2013 18:07:18)

Da probas casu toplog mlijeka ili neki caj za smirenje?

Stranica: [1]