NovaNina -> RE: kurs za trudnice u Zenici?? (29.4.2010 10:06:46)
|
Eh, ja cu se nostalgicno ukljuciti u ovu temu, mada sam se porodila prije devet mjeseci :) Kurs za trudnice je u podrumu poliklinike vec dugo..tamo je premjestena patronazna sluzba. Samo odete i prijavite se, a sestra vas ubaci u grupu koja je otprilike u istom stadiju trudnoce. Kurs je koristan, samo to odmah ne kontamo, jer prvorotkama (kao sto sam i ja bila) sve to zvuci kao SF roman..nemas pojma sta te u stvari ceka i sta je od svega toga sto se prica bitno. Cinjenica je da je bilo govora o stvarima koje se meni nisu desile tipa krupica, milije, piodermija i sl...ali dosta toga mi je pomoglo, najvise zapravo prica o dojenju jer evo i poslije devet mjeseci uspjesno dojim svog djecaka. Najbitniji je zapravo momenat da se upoznate sa patronaznim sestrama (a poslije kursa vam fakat zapamte i facu i ime) i da poslije mozete slobodno kad god imate neku dilemu nazvati, otici i pitati za pomoc. Cak mozete i dok ste u porodilistu poslati muza po pumpicu za izdajanje i sl..uzmete ih na revers i ne kupujete (cijena je cca 100 KM). A sto se tice price o porodilistu u Zenici i ja sam svasta procitala i svega se naslusala i bila isprepadana ko niko i nista od toga me nije zadesilo. Nije hotel sa pet zvjezdica, ali nije ni mesnica. Normalan bolnicki smjestaj, sa normalnim bolnickim osobljem, cak slobodno mogu reci da su sestre u predradjaoni vise nego ljubazne. Ja sam naletila na grupu zena koje su se tokom prve faze poroda (predradjaona) toliko zezale i smijale, a sve su bile u bolovima, da mjesta kuknjavi nije bilo i da sam htjela. Nadam se da sam vam malo pomogla i zelim vam puno srece u daljnoj trudnoci i brz i lak porod te divne zdrave bebice. Pusa mojim zenicankama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]
|
|
|
|