AAvalon -> RE: Iskustva žena koje su zatrudnile nakon 1 godine (7.8.2013 10:15:21)
|
Lena, iz licnog iskustva ti kazem da 10 mjeseci nije nista... ljekari smatraju da ako se trudnoca ne desi tokom jedne ili dvije godine nezasticenog seksa da se moze poceti pricati o problemu sa zatrudnjivanjem. s obzirom da imas neredovne cikluse, ja bih na tvom mjestu nakon godine dana otisla ne obicnom ginekologu vec dobrom reproduktivnom ginekologu. mjerenje bazalne temperature i plodne sluzi je nepouzdano, ako vec hoces da znas kad su ti plodni dani a ti kupi LH trakice i one ce ti najbolje pokazati. ne moze ni doktor kasike bacati i na osnovu neredovnih ciklusa reci tacno kad ti je O. a za ovo opustanje, nemojte me molim vas nasmijavati vise... prosto me nerviraju vise price o tom famoznom opustanju. mozete se vi opustiti koliko hocete ali to nece otcepiti zacepljene jajovode ako postoje niti stvoriti spermice kod azoospermije. ne kazem da psiha nema nikakve veze sa trudnocom, naravno da ima, ali nemojmo da pretjerujemo. meni je uvijek smetalo kad mi neko (nakon vise godina pokusavanja) kaze da se opustim - jer to uvijek implicira da sam JA bila kriva i da zbog toga sto sam JA nervozna mi ne mozemo zatrudniti. u nasem slucaju sam se mogla opustiti koliko god hoces, ali dijagnoza je bila takva da ne bi pomoglo. a posto ja nisam osoba koja bi cekala skrstenih ruku 10 godina u nadi da ce se jednom desiti samo od sebe, ja sam pravac dobrom doktoru i sad hvala dragom Bogu imam jednu MPO bebu Lena, tebi svakako sretno, nadam se da ces ubrzo ostati trudna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|