RE: Izrazi vaseg podneblja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

smajli80 -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 10:37:12)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: smajli80

Moj kraj ima poprilično čist izgovor evo izdvojila bih par koji meni zaparaju uši

tujka(tu),vojka(ovde),nojka(tamo)

Ali pronađoh jedan zabavan klip koji su postavili novinari lokalne privatne TV snimajući priloge po gradu-malo se zabavite[sm=smiley1.gif]

http://www.youtube.com/watch?v=t938e2K0enM

Ajme, smajli, isplakala sam se[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ma ja sam vrištala-sisna žlijezda i ostalo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

amra_sa -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 13:44:43)

Naspider , otkad znam za sebe u mojoj kući uvijek se npr. kafa sipala. [sm=smiley36.gif] I da vam pravo kaže ovaj izraz dolje, ja nikad ne koristim, mada znam da je pravilno dolje a ne dole. Meni je dole, i džaba. [sm=smiley36.gif] Nekad se prevarim pa kulture radi kažem dolje, ali to mi tako ružno zvuči.

saritaa -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 13:45:09)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Moj kraj ima poprilično čist izgovor evo izdvojila bih par koji meni zaparaju uši

tujka(tu),vojka(ovde),nojka(tamo)

Ali pronađoh jedan zabavan klip koji su postavili novinari lokalne privatne TV snimajući priloge po gradu-malo se zabavite[sm=smiley1.gif]

http://www.youtube.com/watch?v=t938e2K0enM

joj, joj [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

amra_sa -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 13:51:25)

Gdje ti živiš Smajli, tamko ? [sm=smiley36.gif] Nana rahmetli za kompot vazda govorila hošaf, pa se mi zezali "Hoš hošafa" . Čorba je bila grah. Ili kad kaže razgaliti, napravi sok i kaže evo ti nek te razgali tj. osvježi.

Adana -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 13:53:06)

IZVORNA PORUKA: mamaajna

to ba po Sarajevu govore pridoslice i mahalski neskolovani ljudi,a ostali su vec odavno izbacili tu uzrecice

Ovo baš grubo zvuči... [sm=smiley21.gif]
Nisam ni pridošlica, ni neškolovana, a znam upotrijebiti tu poštapalicu, isto tako nisam ni jedina... tako da...

Adana -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 13:57:50)

Granap.

Ja sam se baš iznenadila kada me drug iz Krajine upitao ''''a šta vam je granap, svi to spominju''''[sm=smiley36.gif]. Mislila sam da je to riječ koja se svuda koristi.

Pa onda: basamci, mahala, baška, vadiona, ložiona, jaran, levat, kokuz, klošar, frajer, fakat, crnjak, gotiva, bezze, cener, cvaja, daj ba, ušteliti se, palamuditi, namarati, ofirati, šatro, belaj, eki, drot, lafo, zažditi, ba, kontaš...

Sigurna sma da se neki od ovih izraza koriste i u drugim gradovima.

amra_sa -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 13:58:23)

I prije rata se govorilo ba koliko me sjećanje služi a pridošlice to još više upotrebljavaju čisto radi toga da bi se uklopili međ' raju. Ja to ba koristim, ali izbjegavam, generalno izbjegavam poštapalice. I da se razumijemo, nemam ništa protiv pridošlica, ali imam protiv seljakluka (neprimjerenog ponašanja), nekulture.

aazra -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 14:19:13)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

I prije rata se govorilo ba koliko me sjećanje služi a pridošlice to još više upotrebljavaju čisto radi toga da bi se uklopili međ' raju. Ja to ba koristim, ali izbjegavam, generalno izbjegavam poštapalice. I da se razumijemo, nemam ništa protiv pridošlica, ali imam protiv seljakluka (neprimjerenog ponašanja), nekulture.

Rijetko sta potpisujem al' ovo moram [sm=bravo.gif] I naravno Enis Bešlagić, koji je na glupiranju na račun svojih sugrađana stekao popularnost u susjednoj nam zemlji [sm=smiley29.gif]

Nedavno sam ušla u manji konflikt s jednom osobom iz Hrvatske koja me uvjeravala da to sto je za njih humor, tipa Enisovog, za nas je (ona smatra) normalno, tako se glupirati i prenemagati. Morala sam je uvjeravati da mi to nismo. Hvala Enise!

Visnja RR -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 14:34:12)

Mislim da nikad nisam rekla to BA .... ne smeta mi ako drugi koriste ... a ne stoji to BA svakom treba to znati reći ili napisati.... ono baš da legne ...

Visnja RR -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 14:36:45)

IZVORNA PORUKA: eldinky

u ovim izrazima su najjači mostarci,bar meni

glava mu ko cocin bubanj

'ta će on

ja nisam hercegovka ali cesto kažem da je glava ko cocin bubanj... [sm=smiley36.gif]

Hannica -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 14:39:11)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

glava mu ko cocin bubanj

'ta će on

ja nisam hercegovka ali cesto kažem da je glava ko cocin bubanj... [sm=smiley36.gif]

Potpis na ovo.

Adana -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 14:42:36)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

glava mu ko cocin bubanj

'ta će on

Isto ovako kao Višnja. [sm=smiley1.gif] I oduvijek sam to govorila, ako i moja raja.

Vezano za mostarce sviđa mi se kada kažu npr. u 7 i po. I ono njihovo mooooja... [sm=smiley1.gif]

saritaa -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 14:50:30)

IZVORNA PORUKA: aazra

Rijetko sta potpisujem al' ovo moram [sm=bravo.gif] I naravno Enis Bešlagić, koji je na glupiranju na račun svojih sugrađana stekao popularnost u susjednoj nam zemlji [sm=smiley29.gif]

Nedavno sam ušla u manji konflikt s jednom osobom iz Hrvatske koja me uvjeravala da to sto je za njih humor, tipa Enisovog, za nas je (ona smatra) normalno, tako se glupirati i prenemagati. Morala sam je uvjeravati da mi to nismo. Hvala Enise!

...ma nek nismo ustogljeni ko hrvati pa makar

evo jedna rijec koju je moja nena rahmet joj dusi cesto koristila [sm=smiley1.gif]

škorpija -> RE: Izrazi vaseg podneblja (17.3.2013 15:06:50)

Kad sam dosla u sa posebno me zbunjivala boranija, to je kod nas u bihacu kuhani spinat, a ovdje je to mahune, a mi to opet zovemo mohunje, pilav je kod nas riza, a ovdje siroki rezanci koji se kod nas kazu omac (sa c kao cicak, nemam afrikata na ovoj tastaturi) tikvenica je kod nas masircnic itd, uglavnim sam znac problema s hranom imal [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

aazra -> RE: Izrazi vaseg podneblja (18.3.2013 11:41:35)

IZVORNA PORUKA: saritaa

IZVORNA PORUKA: aazra

I prije rata se govorilo ba koliko me sjećanje služi a pridošlice to još više upotrebljavaju čisto radi toga da bi se uklopili međ'' raju. Ja to ba koristim, ali izbjegavam, generalno izbjegavam poštapalice. I da se razumijemo, nemam ništa protiv pridošlica, ali imam protiv seljakluka (neprimjerenog ponašanja), nekulture.

Rijetko sta potpisujem al'' ovo moram [sm=bravo.gif] I naravno Enis Bešlagić, koji je na glupiranju na račun svojih sugrađana stekao popularnost u susjednoj nam zemlji [sm=smiley29.gif]

...ma nek nismo ustogljeni ko hrvati pa makar

evo jedna rijec koju je moja nena rahmet joj dusi cesto koristila [sm=smiley1.gif]

I ja koristim "makar" ne vidim razlog da se to naglašava...Znači između "uštogljen" i "primitivan" ne postoji ništa drugo [sm=smiley1.gif]? Btw, niti su svi Hrvati "uštogljeni" niti smo mi "prosti i primitivni" samo nas neki koji na tome zarađuju dobre pare (na ismijavanju sebe i svog) takvima predstavljaju [sm=smiley2.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]