RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

mishkica -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (17.11.2013 19:22:23)

Radni dani:
u 5-5 ipo ustajem, zavisno sta cu praviti za rucak, pristavim rucak, otvaram sve prozore, dok se rucak kuha obavim kupatilo, po kuci dignem prasinu, zategnem sve, ako mi se da i kupatilo ocistim, ako ima vesa stavim na strik, ili ako je suho, slozim, pijem kafu u hodu, palim tv, samo da mi pravi drustvo, u hodu se sminkam, oblacim i u 7 i 15 gasim sve u kuci, idem na posao..Radim od 7 ipo do 2.
Vikend-ustajem kada i Majla, oko rucka, pa po kuci, popodne hodanje, planovi sa mm, odemo negdje pretezno jedan dan vikenda i tako....

Tuzlanka_ -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (17.11.2013 22:29:52)

Zanimljiva tema[sm=bravo.gif]

Radni dan:
Alarm zvoni u 06:05 i u 06;10,nemoram napominjati da uvijek ustajem na ovaj drugi[sm=jezicek.gif] Na prstima se izvlačim iz sobe da D.ne ustane prije vremena i kenjka čitavo vrijeme...Trčim u toalet,jutarnja higijena,abdest,šminka(isti princip šminkanja svako jutro[sm=smiley11.gif]),trčim u kuhinju stavljam vodu za D.čaj koji nosi u vrtić. Oblačim se,provjeravam D.stvari za vrtić. Budim malog,presvlačim,umivam,perem zubiće a uz to mm 100 put govorim da ustaje jer kasnimo. Mm ustaje oko 06:40 i sprema sebe u 5 minuta. Oko 06:50 izlazimo iz stana,D.vozimo na drugi dio grada u vrtić,mm ga iznosi predaje tetama,a ja se prebacujem za volan i vozim mm do semafora u blizini njegovog posla i onda ja produžim u drugi grad na posao. Na poslu sam u 07;30 do 16h. A onda sve isto,samo obrunutim redoslijedom[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (17.11.2013 22:32:05)

IZVORNA PORUKA: Tuzlanka_

Zanimljiva tema[sm=bravo.gif]

Radni dan:
Alarm zvoni u 06:05 i u 06;10,nemoram napominjati da uvijek ustajem na ovaj drugi[sm=jezicek.gif] Na prstima se izvlačim iz sobe da D.ne ustane prije vremena i kenjka čitavo vrijeme...Trčim u toalet,jutarnja higijena,abdest,šminka(isti princip šminkanja svako jutro[sm=smiley11.gif]),trčim u kuhinju stavljam vodu za D.čaj koji nosi u vrtić. Oblačim se,provjeravam D.stvari za vrtić. Budim malog,presvlačim,umivam,perem zubiće a uz to mm 100 put govorim da ustaje jer kasnimo. Mm ustaje oko 06:40 i sprema sebe u 5 minuta. Oko 06:50 izlazimo iz stana,D.vozimo na drugi dio grada u vrtić,mm ga iznosi predaje tetama,a ja se prebacujem za volan i vozim mm do semafora u blizini njegovog posla i onda ja produžim u drugi grad na posao. Na poslu sam u 07;30 do 16h. A onda sve isto,samo obrunutim redoslijedom[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]simpatično.......

Mjeseceva Pratilja -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (18.11.2013 0:18:34)

Zvanicno ustajanje u 6h. Izlazak iz kuce u 7:30. Pocetak radnog vremena u 8h.

6h-7:30 jutarnja higijena, budenje djevojcice, muza, dorucak. Pospremim krevete, napravim propuh u stanu.
Muz ide na posao autom, a nas dvije pjesice. Lagahno se setkamo i pricamo. Ostavim je u vrtic i produzim na posao. Radno vrijeme do 15:30.

Sada bih rado spavala ali ekipa mi se nakacila pod prozor i ne odustaje od glasne spike, smjeha..
Sva sreca imam RR. [sm=smiley1.gif]

Kada se vratimo kuci, operem ruke, pristavim pretis lonac, okupam dijete, sebe, njoj toplo mlijeko i zzzz, a ja sa soljom kafe uhvatim jednu tacku i ne pustam. Kad lonac zapisti, muz je na vratima.

Galicia -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (18.11.2013 1:54:13)

Radnim danom sat zvoni u 0515, al ja se ne budim do 0530. [sm=smiley36.gif]
MM je vec ustao i napravio kafu koja me ceka pored kompjutera.
Odlazak u wc da pishkirishim.
Pijem kafu do 0600, onda wc higijena, sminkanje, oblacenje, spremanje uzine za posla.
Izlazim iz kuce u 0615 i ne vracam se do 2000.

bebaa -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (18.11.2013 23:04:06)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Radnim danom sat zvoni u 0515, al ja se ne budim do 0530. [sm=smiley36.gif]
MM je vec ustao i napravio kafu koja me ceka pored kompjutera.
Odlazak u wc da pishkirishim.
Pijem kafu do 0600, onda wc higijena, sminkanje, oblacenje, spremanje uzine za posla.
Izlazim iz kuce u 0615 i ne vracam se do 2000.

šokiraTa sam tim vašim američkim vremenom........[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Galicia -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (18.11.2013 23:11:02)

Al zato radim samo 3 dana u sedmici. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek.gif[/image]

bebaa -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (18.11.2013 23:14:45)

Al zato radim samo 3 dana u sedmici. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek.gif[/image]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
ja radim po 6 dana i po 8 sati...........[sm=smiley13.gif]

bebaa -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (18.11.2013 23:15:46)

ja sam mislila na ove brojke bez dvotečke....strašno izgledju,svemirski...[sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (18.11.2013 23:16:49)

U 2 sedmice imam 8 slobodnih dana.
A danima kad ne radim, nekad ustanem zajedno sa mm a nekad odspavam duze. Tim danima svasta radim i ne radim. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zavisno od raspolozenja.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (19.11.2013 14:49:23)

[Sadržaj poruke je obrisan]

damma -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (19.11.2013 15:24:17)

kod mene uzurbano, ludnica..
ustajem u 6, pijem kafu i budim djecu, i starijeg bez obzira i kad je dr smjena jer mu to cejf al zato meni shebu dan, jer na sabahu tuca i svadja izbiju..
kafa, spremanje sebe, djeteta, i napolje..

al zato vikend laganini, kafica, h pripremim neki dorucak za na brzinu jer rano ide u mekteb pa na trening,a ami ostajemo lagano [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lady26 -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (21.11.2013 16:00:44)

Da se upisem i ja [sm=smiley36.gif]
alarm zvoni od 7,20 - 7,30 - 7,40 zavisi koliko sam pospana [sm=smiley36.gif]
DIzem se, wc, sminkanje, oblacenje (eventualno dopeglavanje odjece), budim L a nekad je budna kad i ja, onda na vrat na nos je oblacim, jer sam knap sa vremenom skoro pa svako jutro [sm=smiley36.gif], i uvijek kasnim svekijevcima, al 99%...vecinom je zbog mog kasnog ustajanja, al vala nekad i zbog L prenemaganja....iz kuce bi trebali izlaziti 8,10 ali to je uvijek 8,15-8,20 i stizemo knap u vrtic na dorucak, za nama zakljucavaju vrata [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], salim se....
Kako je to kod vas sve fino krasno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], cuj dorucak, kafa, kuhanje, pospremanje....
Radim od 9 a u vrticu moramo biti do 8,30 (treba nam 10 do 15 minuta do njega, zavisi od saobracaja)...
Sta bi tek bilo da radim od 8 [sm=zmeden.gif] [sm=jezicek.gif]
OVo je radni dan...
Neradnim je drugacije, malo duze spavamo, mm i ja kunjamo a L gleda crtani ili se igra na telefonu, onda laganini ustajemo, dorucak+kafa i kasnije sta vec ide i tako [sm=smiley36.gif]

mishkica -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (21.11.2013 18:55:46)

Ja sam ujutro horna za nesto raditi, cim ustanem ja odmah iz kreveta u neku akciju po kuci, ali zato popodne i navece, samo bas sto moram, ne smeta me ustati u 5, 5 ipo, samo da poodne ne moram kuhati, vele raspremati i tako to[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (22.11.2013 10:11:58)

IZVORNA PORUKA: mishkica

Ja sam ujutro horna za nesto raditi, cim ustanem ja odmah iz kreveta u neku akciju po kuci, ali zato popodne i navece, samo bas sto moram, ne smeta me ustati u 5, 5 ipo, samo da poodne ne moram kuhati, vele raspremati i tako to[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ujutro nisam horna ni da ustanem a kamoli sta drugo [sm=smiley36.gif]
Bas nisam jutarnji tip...

saso -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (24.11.2013 23:04:04)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ujutro nisam horna ni da ustanem a kamoli sta drugo [sm=smiley36.gif]
Bas nisam jutarnji tip...

Slazem se sa Lady,ista sam [sm=smiley36.gif]

Amam -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (25.11.2013 22:31:48)

Kako ja radim u 3 smjene,svake sedmice mi dodje drugaciji raspored:
1 sedmica ja ustajem u 5 i 30h,jutarnja higijena oblacenje,sminkanje sabah i izlazim oko 6 i 10h,vozim do drugog grada,i na poslu pijem kafu.Mm ostaje s djecom i budi A u skolu oko 6 i 45,ona se oblaci sama,ja joj noc prije pripremim sta ce obuci,isprati nju u skolu,jos malo odkunja,u tome ustaje E,njega presvlaci,hrani vodi teti i ide na posao i za drugim svojim obavezama.
".sedmica ustajem oko 6 i 30,higijena,oblacenje sabah,sminkanje,izvlacenje A iz kreveta,pravljenje uzine za skolu,trpanje plazme ili neke plocice njoj u usta i vozim ju do skole,ja produzim na posao.
3.sedmica druga smjena,ponekad odspavam do E budjenja,a mm sprema A za skolu,ponekad ustanem ja,higijena sabah,izvlacenje Aiz kreveta,spremanje uzine,ispacam ju u skolu,ja kuham kafu,i pijem sama ako mm nije budan,ako je,i on sa mnom,stavim nesto da se kuha za rucak,pripremim dorucak,E se ustaje,voli da se mazi u krevetu i onda odlezimo nekih 1/2h svih troje,onda ustaje,on voli gledati crtice,ja i mm doruckujemo,poslije jedno hrani njega,a drugo kucu posprema,rucak je gotov,spremim E za odlazak teti,spremim sebi rucak za ponijeti i izlazimo oko 12h sve troje a A se vraca iz skole .
Vikendom mm izlazi ranije iz kuce 8 i 30,tako da vecinom ustajemo oko 7 i 30h-8h pijemo kafu i on odlazi ja ostajem s djecom,ukoliko sam prva smjena subotom on ustaje rano i vodi ih do sveki,tamopije kafu,a djeca doruckuju...valjda [sm=smiley36.gif]

mishkica -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (25.11.2013 22:55:22)

Amam, samo da ti jedan velikiiiii[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]posaljem.Ljubi veselu djecicu[sm=smiley1.gif]

Amam -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (27.11.2013 19:41:36)

Amam, samo da ti jedan velikiiiii[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]posaljem.Ljubi veselu djecicu[sm=smiley1.gif]

Hvala mila i za vas dvije veliki [sm=smiley31.gif]

Lulu_08 -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (28.11.2013 14:42:03)

Evo i mene među (ne tako rado) jutarnju raju hehe [sm=smiley36.gif]:

Ustajem u 05:15 - stavim vodu za kaficu, WC+higijena, popijem kaficu i prelistam web na mob-u, opet higijena i presvlačenje (odjeću pripremim noć prije), šminkanje i odlazak iz kuće u 06:05, autobus u 06:25, na poslu pijem šolju nekog laganog čaja a aktivno radno vrijeme počinje u 07:00.

Za dječicu pripremim odjeću i ruksačiće noć prije, starija se sama pere i oblači, malenu muž opere i presvuče. Pojedu jutarnje dječije žitarice (čokolino, nestle) i pravac vrtić u 07:45 manje više.

Vikendom spavamo dok malena ne ustane, starija i ako se probudi ode u wc i gleda jutarnje crtiće, poslje ustajanja kafica i njihove žitarice uz gledanje crtića, poslje doručkovanje, šetnja, igranje, ručak itd.

mamaajna -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (29.11.2013 13:58:20)

Radni dani:
u 5-5 ipo ustajem, zavisno sta cu praviti za rucak, pristavim rucak, otvaram sve prozore, dok se rucak kuha obavim kupatilo, po kuci dignem prasinu, zategnem sve, ako mi se da i kupatilo ocistim, ako ima vesa stavim na strik, ili ako je suho, slozim, pijem kafu u hodu, palim tv, samo da mi pravi drustvo, u hodu se sminkam, oblacim i u 7 i 15 gasim sve u kuci, idem na posao..Radim od 7 ipo do 2.
Vikend-ustajem kada i Majla, oko rucka, pa po kuci, popodne hodanje, planovi sa mm, odemo negdje pretezno jedan dan vikenda i tako....

sto se muci sa ustajanjem ujutro oko 5 kad radis do 2

mishkica -> RE: Kako izgledaju vasa jutra.... (29.11.2013 18:56:51)

Mamaajna, tako mi lakse, kad dodjem kuci padne mi zivot, inace nisam horna nista popodne raditi i navece, samo sto moram, a ujutro mogu sve, takav organizam....[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]