Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: Breskva Pričali smo na temi bebe 2009 o ovome jer je jedna pedijatrica rekla našoj mami da ne stavlja bebu na trbuh evo i zašto? http://life.familyeducation.com/baby/safety/42339.html a evo i prevod http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Flife.familyeducation.com%2Fbaby%2Fsafety%2F42339.html&sl=en&tl=hr Baš čovjek ne može biti pametan? Prvo govore okrećite bebu na trbuh zdravo je a sad ni u kom slučaju IZVORNA PORUKA: ena23 Moj vala ne zna spavati na ledjima. Jedino ako je bas bas umoran ili u glavnom po noci ako sam ga dojila i ostavila tako pored sebe- od prvog mjeseca uvjek spava na trbuhu, prvo zbog grceva, sad iz navike IZVORNA PORUKA: felix ja nebi smjela ostavit bebu samu,da spava na tibi bez mene.Tako nam i pedijat.savjetovala zbog gusenja.Volio je na tibi kad je imao grceve ,a sada nevoli cim ga stavim stenje ..... IZVORNA PORUKA: marinčii da moj isto od prvog mjeseca spava na trbuhu ,tako voli šta mogu a bogme da spava na leđa bi se bojala da ne navuče dekicu na glavu ili da se ne otkrije ma kako god okreneš nije idealno zato mislim da bebice treba pustiti da spavaju kako one žele IZVORNA PORUKA: Tresnja Ma ne znam sta bi rekla!Ni sami strucnjaci ne znaju sta i kako sad govore okreci pa ne okreci isto kao i sa dojenjem!Skoro je bila teorijasvjetskih strucnjaka da se uvodi GH od 4-6 mjeseca sad je od6 mjeseca-tako ce se i to vjerovatno promjeniti za koju godinu!A i ostale teorije sta smijes sta ne smijes.ja znam iz iskustva de je mojoj bebi godilo da spava na stomaku zbog grceva. IZVORNA PORUKA: Pretty mamma Iskreno, ja sam ovo znala, L spava od druge polovice 5. mjeseca ponekad na stomaku, uglavnom je na leđima. Ako je beba mala i spava na stomaku, ja bi preporučila da ne bude sama. IZVORNA PORUKA: Mya_81 Uh, stalno neke rasprave šta valja šta ne valja...stvarno čovjek više ne zna šta da misli... Ja sam po svom nahodjenju svoju curicu zbog grčeva stavljala da spava na stomaku prvo uz moj nadzor, a onda kad sam primijetila da sama bez problema zna okretati glavu tako je spavala sama....tako spava i dan danas... Uostalom, mi toliko bljucamo (i imali smo zaista jednu ružnu scenu s tim) tako da mi je sigurnije stavljati je na stomak nego na ledja ili bok jer se sad s boka stalno sama prevali na ledja... IZVORNA PORUKA: felix mya,ja Anela nestavljam na bok od 4tog.mjes.sam se vrti okrece glavicu nema vise problema hb.manje bljuca sad zasad.A bilo je svasta prije uffff...... Zna nekad lec nepodrignit nis mu nebude nece da podrigne po pola sata drzim nista nece spustim ga i sve ok.al to smijem kad duboko spava i nevrti se..... IZVORNA PORUKA: emma.L Emu sam od 16. dana počela stavljati da spava na stomaku i tada je prvi put prespavala noć. Preporodila se. Onda nam 19. dan dođe doktor u kućni posjet i kaže ne, samo uz nadzor. Mi pokušamo tu noć vratiti na leđa- nema šanse. Odustali smo oko ponoći i svi otišli spavati. Kasnije se vrtila prije spavanja, ali kad zaspi, uvijek bismo je nalazili na stomaku. E jedini problem nam je ljetos bio spavanje u kolicima, upravo jer je uvijek željela biti čvrsto prislonjena licem i pupom na podlogu . Svašta pronalaze i zaključuju, a tada sam postupila prvi put po svom nahođenju i osjećaju. Pokazalo se ok. Isto kao i kupanje pod mlazom vode, a ne brčkanje u kadici (a htjeli su nas linčovati ) ili odvajanje u sobu već nakon par dana. IZVORNA PORUKA: Aki Sa Ja starijeg sina nisam smjela stavljati na stomak dok jadncak sam nije rekao ja hocu da spavam na stomaku, dok mladjeg stavljam od mjesec dana samo na stomak a do mjesec su isli bokovi IZVORNA PORUKA: Amrino RR Hamza je poceo spavati na stomaku tek kada se sam tako okrenuo. Do tada sam ga uvijek stavljala na stranu ili na ledja. Na pocetku uvijek obajvezno na stranu zbog bljucanja. Na stomak ga nisam stavljala nikada. Za ovo gore sto pise sam znala i ja licno nikada malo dijete ne bih smjela ostaviti da tako samo spava. IZVORNA PORUKA: hanabanana Kad sam rodila Hanu prije pet i pol godina, odmah mi je dakako došla starija sestra u posjetu. I stavljam ja Hanu da spava, a ona će meni: A što je nestaviš na stomak? Što joj stavljaš taj zarolani jastuk iza ledja? Ja je pogledam kao da je s marsa pala i fino joj očitam bukvicu ( tako meni očitali u bolnici ): Jesi ti čula za SID, smrt u koljevci. A ona će meni na to hladno: E onda sam ja svaki put kada bi stavila svoje dijete da spava svjesno išla na to da ga ubijem, jer su tadašnji pedijatri govorili da dijete POD MUST mora spavati na trbuhu. Sestrin sin danas ima 22 godine. Toliko o tome. Ja sam ipak djecu stavljala da spavaju na strani, i tako do trenutka dok se nisu same počele okretati. ( sa mjesec dana ) Što ne znači da mi za 25 godina moja Hana reći: pa ti nisi bila normalna žena, mogla si nas ubiti???? IZVORNA PORUKA: Aki Sa Ono o cemu ja vodim racuna jeste da uvijek podrigne poslje podoja i prije nego bi ga stavila na stomak i da je pelena na kojoj spava ravna ko ploca da se nedaj boze nesto ne srola IZVORNA PORUKA: Dida79 Starijeg sina nisam nikada stavljala na trbuh da spava,to mi je bilo bas strasno.A ovaj mladji posto je odma po rodjenu prebacen na pedijatriju zbog problema sa plucima i tamo je proveo 42 dana,cim je skinut sa masine za disanje tj poceo samostalno disati sestre su ga pocele stavljati na trbuh da spava s tim da su mu u inkubator malo podizali uzglavlje. Danas mu je 2.5god i on jos uvjek spava na trbuhu i nikada nije hb bilo problema. IZVORNA PORUKA: snijeg Lamija je od rođenja spavala na boku, negdje sa mjesec i po se sama počela okretati na leđa i dan danas je stavljam da spava na leđima. Nikad nisam ni pokušala da je stavim na trbuh, mada ne vjerujem da bi bila oduševljena, kad je budna stavim je na trbuh i izdrži max 5 min. Znam da je mojim rodicama koje su rađale djecu prije 10 - 15 godina savjetovano od strane pedijatara da spavaju na trbuhu. Ko će ga znati više, sve se mijenja, ali zato nam Bog dao instinkt i majčinski osjećaj pa furam po njemu, poneki savjet prihvatim, poneki odbacim i molim Boga da mi da razuma, snage i osjećaja da u svakom momentu prepoznam šta je najbolje za nju, ako ništa nadam se min. broju grešaka sa min. učinkom na njen razvoj... Nek su nam živi i zdravi IZVORNA PORUKA: dafri Moja Una spava na leđima od rođenja i nisam je nikada stavljala na trbuh,bilo me strah da se ne uguši .Od 4 i pol mjeseca se okreće s leđa na trbuh a odnedavno i obrnuto ,pa kada počne sama da se tako namješta za spavanje tada ću je tako i ostaviti. IZVORNA PORUKA: mamina cura IZVORNA PORUKA: Breskva Pričali smo na temi bebe 2009 o ovome jer je jedna pedijatrica rekla našoj mami da ne stavlja bebu na trbuh evo i zašto? http://life.familyeducation.com/baby/safety/42339.html a evo i prevod http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Flife.familyeducation.com%2Fbaby%2Fsafety%2F42339.html&sl=en&tl=hr Baš čovjek ne može biti pametan? Prvo govore okrećite bebu na trbuh zdravo je a sad ni u kom slučaju Ja kad sam rodila Timura znala sam da bebu ne valja stavljati na stomak kad spava zbog moguceg gusenja i tzv iznenadne smrti dojencadi kojoj jos uvijek ne znaju razlog. Preporucuje se spavanje na strani i imaju i rolice koje im nedaju da se prevrnu. A koliko znam da je jako dobro stavljati bebu na stomak kad ona ne spava. Zbog razvoja misica i opste pokretljivosti bebe. IZVORNA PORUKA: Suzana Moji su prvi mjesec spavali na strani, a već sa navršenim 1 mjesecom na stomaku redovno.